Skandal sözler için flaÅŸ açıklama! ErdoÄŸan'a suikast...

Güncelleme Tarihi:

Skandal sözler için flaş açıklama Erdoğana suikast...
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 11:00

Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bir televizyon kanalındaki "Geriye Erdoğan'a suikast kalıyor" yorumu için özür diledi. Ankara Cumhuriyet Başsacılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlenmesi gerektiği yönünde sözler söyleyen Philippe Moreau Defarges hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Defarges, "22 Nisan Cumartesi, 'Dünyada 7 Gün' yayını çerçevesinde (BFM Business), Türkiye'deki duruma ilişkin görüşlerimi ifade etmek için tartışmaya davet edildim. Bazı ifadelerim uygunsuz oldu ve yanlış anlaşıldı. Derin üzüntümü ifade etmek istiyorum ve kırmış olabileceğim kişi ve gruplardan içtenlikle özür diliyorum. Sözlerim hiçbir şekilde IFRI'yi bağlamamaktadır ve tamamıyla kişiseldir" dedi.

SORUÅžTURMA BAÅžLATILDI

 Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, basında çıkan haberler ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın vekili Av.Dr.Hüseyin Aydın tarafından verilen ÅŸikayet dilekçesi üzerine Philippe Moreau Defarges hakkında Fransız artı 33 kanalında sarf ettiÄŸi sözler nedeniyle cumhurbaÅŸkanına suikasta azmettirme suçundan soruÅŸturma baÅŸlatıldı.  Â



Haberin Devamı

Fransa'da yaşayan çok sayıda Türk sosyal medyada bu konuda paylaşımlarda bulunarak, mesajlarıyla Fransa Televizyon ve Radyo Yayınlarını Denetleme Yüksek Konseyine (CSA) şikâyette bulunduklarını ifade etmişlerdi. (Sputnik)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!