Silah yasası neden sertleştirilmiyor?

Güncelleme Tarihi:

Silah yasası neden sertleştirilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 13:41

Almanya’da aşırı sağda silahlanma tehlikesi büyüyor. Ama hükümetin büyük ortağı Hıristiyan Birlik Partileri silah yasasının sertleşmesine karşı çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da aşırı sağ suçlar artıyor. Seri cinayetleri işleyen neonazi terör örgütü NSU’nun hücreevi ve karavanı silah deposu çıkmıştı. Altı hafta önce aşırı sağ grup İmparatorluk Vatandaşı üyesi bir kişi Bavyera Eyaleti’nde evine baskına gelen polislere ateş açarak, bir polisi öldürdü. İmparatorluk Vatandaşı üyelerinin evlerine yapılan baskınlarda çok sayıda silaha polis el koydu. Eyalet İçişleri Bakanları’nın Saarbrücken kentinde yaptıkları toplantıda silah yasasının sertleştirilmesi gündeme geldi. Mecklenburg Vorpommern Eyaleti İçişleri Bakanı CDU’lu Lorenz Caffier, “Aşırıların silah sahibi olmaması gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz” dedi. Ancak Hıristiyan Birlik Partili (CDU/CSU) eyalet içişleri bakanları, silah yasasının sertleştirilmesini reddetti. Gerekçe olarak avcılar ve atıcılar kulüplerini dışlamamayı gösterdiler.

Haberin Devamı

SPD’DEN AĞIR ELEŞTİRİ

Hükümet ortağı SPD’li eyalet içişleri bakanları, silah yasasının sertleştirilmesi gerektiğini savundu. Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı SPD’li Boris Pistorius, yasanın sertleştirilmesine karşı çıkanları, silah lobisinin çıkarları doğrultusunda hareket etmekle suçladı. Pistorius, atıcılar ve avcılar kulübünün çoğunluğunun silah yasasının sertleştirilmesi konusunda bir sorunu olmadığını söyledi.

HIRİSTİYAN BİRLİK KORKUYOR MU?

İsminin açıklanmasını istemeyen Hıristiyan Birlik Partili bir eyalet içişleri bakanı da, kendi partisinin bu konudaki tutumunu eleştirdi ve “Atıcılar ve avcılar AfD partisine gider korkusu var” dedi.

Yabancı karşıtı sağ popülist parti AfD, Hıristiyan Birlik Partileri’nin seçmenini en çok kaybettiği parti. İçişleri Bakanları Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’yi Hıristiyan Birlik grubuyla bu konuda görüşmeler yapması için görevlendirdi. Ekimde Bavyera Eyaleti’nde polisi öldüren İmparator Vatandaşı üyesi Atıcılar Kulübü üyesiydi ve evinde 30 silah çıktı.

Almanya’da resmi kayıtlara göre bir milyon kişi ruhsatlı silah sahibi ve bunların büyük çoğunluğu Atıcılar Kulüpleri üyesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!