GeriSeyahat Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...

Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...

Son 3.000 yıl boyunca 13 farklı kültürün egemen olduğu Sicilya adasında, yerel gelenekler, egzotik yemekler ve çeşitli mimarisinin, inanılmaz karışımının tadını hissedeceksiniz.

Akdeniz’in en büyük adası olan Sicilya’yı yaşamak için en güzeli, bir yat kiralamak ya da kendi yatınız ile bu eşsiz güzellikleri keşfetmektir. Adada hem kültürel birikimin hem de doğal güzelliklerin keşfedileceği bir haftanın güzergahını sizler için derledik.

1. Gün : Riposto ve Catania

Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...

Hafızalarınızdan hiç bir zaman çıkmayacak olan Sicilya gezisine, yatınız ile buluşma yeriniz olan Marina di Riposto’dan başlıyorsunuz. Marina di Riposto, 1693 yılında bir deprem ile tamamen yıkılmış, sonrasında Barok tarzında yeniden inşa edilmiş olan Riposto kentinin marinası, Etna yanardağı ve Katanya’yı ziyaret etmek için harika bir konaklama mekanıdır.

Buralara kadar gelmişken bir de kumsallarında tembellik yapmak isterseniz, altın kumları ile ünlü Playa di Catani plajı, lav kayalarından oluşan Faraglioni plajları ve Riviera’nın Cyclops Marine korumalı alanındaki plajları sizleri bekliyor.

Etna Yanardağı, Catania’yı çok çarpıcı kılıyor. Bellini gibi bir müzik adamını dünyaya armağan etmenin gururunu her köşesine yansıtan kentin sokaklarında, uzun uzun yürüyebilirsiniz. “Black barok” mimarisiyle yapılan bazı binalar nedeniyle, Catania için biraz iç karartıcı denilebilir.

Yaz festivallerini de ajandanıza kaydetmeyi unutmayın. 29 Haziran’da Riposto Koruyucu Azizi Saint Peter bayramı, 16 Temmuz’da Madonna del Carmelo günü ve 15 Ağustos’ta da Madonna della Lettera kutlamaları bölge gezinizi daha anlamlı hale getirecektir.

2. Gün : Syracuse

Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...

Muhtemelen Riposto ile Syracuse arasındaki 43 millik deniz seyrinde uyanık olacaksınız. Bir zamanlar Akdeniz’in en güçlü Yunan kenti Atina ile rekabette olan Syracuse, ünlü Yunanlı matemetikçi ve fizikçi Arşimet’in doğum yeridir. Bu bölge her ne kadar İtalya kıyıları olarak bilinse de, tarihte Yunan medeniyetine ev sahipliği yapması ile de ünlüdür. Syracuse’nin mimarisi, Barok sarayları ve kiliseleri ile orta çağı anımsatır.

Tekneniz ile Foro Italico iskelesine yanaştıktan sonra, Ortigia yarımadasındaki tarihi merkezdeki mimari şaheser Katedralden sadece bir kaç adım uzakta olacaksınız.

Yatınızdan biraz uzaklaşıp, adada bazı yerler sizin tarafınızdan keşfedilmeyi bekliyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Noto kasabası da dahil olmak üzere, ünlü anıtsal binalar ve meşhur Roman Imperial Villa del Casale ve Vendicari Natural Reserve’ın bulunduğu meydan Piazza Armerina görülmesi gereken yerler.

3. Gün : Marsala

Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...

Sabah erkenden denize açıldığınızda rüzgar sizi Marsala’ya taşıyacak. Syracuse’nin 160 deniz mili batısındaki Marsala, 1700’lerden beri Sicilya’nın ünlü, kendi adını taşıyan tatlı şaraplarının üretim merkezidir. Bölgenin kültürünü daha fazla damarlarınızda hissetmek için, Fenikelilerin tarihi sanat eseri eşyalarının sergilendiği müze olan Museo Archeologico Baglio Anselmi ve ünlü şarapların üretildiği eski depo mutlaka gezilmelidir.

Florio ve Donnafugata şarap imalathanelerini ziyaret için, mutlaka kendinize zaman ayırmalısınız. Şarap imalathanelerinde şarapçılığın sürecini izleyebilir, enfes şarapları tadabilirsiniz. Sicilya’nın bu bölümü keşfedilmemiş bir cevherdir. Doğa harikası tenha plajları, Marsala ve Trapani arasında kıyılar boyunca bulunabilir .

4. Gün : Trapani

Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...

Marsala kentine sadece 28 km. mesafedeki, bölgenin mükemmel kültür ve doğa tarihini keşfetmek isteyenler mutlaka ilave bir gezi organize etmelidirler. Özellikle, Marsala ve Trapani limanlarına çok yakın mesafedeki Egadi adası, deniz mağaraları ve yükselen kayalıklar da dahil olmak üzere, jeolojik zenginlikleri ve muhteşem berrak suları ile görülmesi ve yaşanması gereken bir nokta.

Trapani kenti de, kendi içinde yaz festivalleri ile çok ünlüdür. 17 Ağustos’ta Trapani Koruyucu Azizi St. Albert ve 15 Ağustos’taki Assumption/Ferragosto önemli etkinliklerdir.

5. Gün : Palermo

Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...

Gezinin beşinci günü sabah çıkacağınız deniz yolcuğu, sizi Sicilya tarihinin zengin başkenti Palermo’ya getirecektir. Palermo kenti Asya, Afrika ve Avrupa’nın, mimari ve kültürel geleneklerinin egzotik etkilerinin bir karışımını yansıtır. En başta sayılması gereken tarihi yerler Katedral, Kraliyet Sarayı, Capuchin Catacombs ve Monreale kilisesidir.

Palermo çok büyük bir şehirdir. Ama Via Roma ve Via Maqueda ana caddelerini kullanarak kenti gezebilir ve referans noktalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kültür ve tarihinin yanı sıra yemekleri de ünlüdür.

Şehirdeki bazı ünlü ve büyük restoranları; Le Antiche Mure, Charme, Charlestone ve Pizzo & Pizzo’dur. Ayrıca Massimo Tiyatrosu gibi, Baba (The Godfather) filminin çekildiği bazı yerleri de görebilirsiniz.

6. Gün : Cefalu

Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...

Palermo’dan sadece 29 mil gibi çok kısa mesafedeki Cefalu, heybetli Norman Katedrali ile ünlü küçük bir kasabadır. Tarih meraklıları için karada muhteşem bir hazine onları bekliyor olacak. Yapacağınız gezi çok zevkli geçecektir. örneğin; dağların kenarında tünemiş villaları ve adanın en iyi şarap imalathanelerinden birinde şarap tadabileceğiniz Madonie Parkı..

Sporla daha fazla ilgilenenler Cefalu limanından arabayla 30 dakikalık bir sürüş sonrasında Madonie Golf Resort’a ulaşabilirler. Cefalu’daki Lo Scoglio Ubriaco, Trappito veya Vecchia Marina restoranları şiddetle tavsiye ediyoruz.

7. Gün : Taormina / Riposto

Sicilya’da bir hafta deniz keyfi...

Unutulmayacak Sicilya tatilinizin son gününde, erken bir başlangıç ile adanın görülmesi gereken Taormina kentinden sonra, çıkış limanınız Riposto’ya dönebilirsiniz. Meşhur Taormina kenti, balkonları çiçeklerle dolu saksılarıyla kaplı cadde ve sokakları ile büyüleyici bir bölgedir.

Tarihi Yunan amfi tiyatrosu, MÖ 3. yüzyılda inşa edilmiştir. Avrupa’nın en büyük ve aktif volkanı Etna dağının zirvesindeki dört canlı krateri manzaralı amfi tiyatroda, yaz boyunca konserler ve tiyatro eserleri sahnelenmektedir.

Sicilya geziniz sırasında aklınızdan çıkartmamanız gereken şeyleri ise;

Öncelikle, fazla mafya esprisi yapmayın, o imajdan pek hoşlanmıyorlar. Adanın beyaz şarapları, kırmızı şaraplarından daha iyidir. Marinalar ve plajlar için belli oranda nakit bulundurmak gerekir. Az da olsa bazı restoranlarda kredi kartı kabul etmiyorlar. Bir kilise önünde nikaha rastlarsanız mutlaka izleyin, çok renkli oluyor.

yatvitrini.com Tarafından Hazırlanmıştır.

 

False