GeriSeyahat Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler! Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10 adres...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler! Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler! Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10 adres...

‘Yeni yıla nasıl girersem öyle geçer’ deyip yola çıkmak isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyen son dakikacılara yardımcı olmak için jürimize sorduk. Ilık bir kış günü yürüyüşü için Marmaris sokakları ya da Erzurum’daki karlı dağlar... Konaklamasıyla, yılbaşı etkinliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından önerimiz var.

Melih Uslu, seyahat yazarı
Başka bir havada karşılayın
MARMARİS

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...
Düşünsenize Marmaris’tesiniz, yumuşacık havada, büyük şehrin curcunasından uzak, sevdiklerinizle eğlenerek yeni bir yıla giriyorsunuz. Ertesi gün nefis bir doğa yürüyüşü... Oh, mis! Gündüz çarşılarda gezinin, yeni yıl etkinlikleriyle havaya girin, kordon boyunda kahvenizi yudumlayarak güneşi batırın. Akşam saatlerinde marina yolu üzerindeki deniz fenerinin karşısında, yeni nesil meyhane NETA’da yerinizi alın. Taze mevsim balıkları ve leziz mezeler masanızı donatsın, siz sürprizli fasıl gecesinin tadını çıkarın. Gece çorbanızı Ege Vera Restoran’da yiyip Grand Yazıcı Club Turban Thermal’de konaklamanızı da öneririm. Marmaris’teki ilk termal otel olan tesiste tüm günü SPA’da geçirip yeni yıla dinlenmiş ve arınmış olarak başlarsınız.

Canan Demiray, seyahat yazarı
Çocukların da ilgisini çekecek
BURSA

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...
Bursa kışın ayrı güzel. Yeni yıla hazırlanırken, şehir tarihinin önemli parçaları Ulu ve Yeşil camileri ziyaret edip Yeşil Türbe’nin çinilerini de mutlaka görün. Çocuklarınıza ipek üretiminden bahsedin, Koza Han’da Bursa’ya ün kazandıran ipekleri gösterin. Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi ise MÖ 6’ncı yüzyıldan bu yana Anadolu’da ortaya çıkmış arabalardan oluşan bir koleksiyona sahip. Tarih meraklısı aileler için Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi etkileyici tarihimizi gözler önüne seriyor. Karagöz Evi’ni ziyaret etmek de çocukları gölge oyununun kahramanlarıyla tanıştırmak için iyi bir fırsat. Uludağ’a doğru etkileyici bir anı için teleferiğin sunduğu ‘skydining’ hizmetini deneyimleyebilir, dağa teleferikle tırmanırken size özel kabinde manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz. Termal isteyenler Çekirge’deki Marigold Hotel’i seçebilir; gala yemeği, canlı müziği, dansözüyle klasik bir yeni yıl eğlencesi sunuyor. Bursa Jolly Joker’de Ersan Üner konseri var. Bursa’da dağ havası isteyenlere Uludağ karla sürpriz yapar mı göreceğiz ancak Uludağ Oxygen Zone Otel’de Eda-Metin Özülkü sahnede olacak.

Nurgül Büyükkalay, Hürriyet Seyahat gezgini
Büyülü bir film karesi gibi
KAPADOKYA

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...
Hele bir de kar yağarsa Kapadokya’nın büyülü atmosferinde yeni yılı karşılamak eşsiz bir deneyim… Bir gününüze Âşıklar Tepesi’nde gündoğumunda balonları izleyerek başlayın. Göreme ve Zelve açık hava müzeleri Kapadokya ruhunu yaşamak için görülmeli. Kapadokya’nın bacası gibi tüm heybetiyle yükselen Uçhisar Kalesi’nde de günü batırın. Dünyanın ilk yeraltı seramik müzelerinden Güray Müze’de ünlü sanatçıların eserlerini görün. Güzel Atlar Diyarı Kapadokya’nın Güllüdere, Kızılçukur ve Aşk vadilerinde atlarla dolaşabilirsiniz. Devren Vadisi, Ürgüp’teki Üç Güzeller ve Güvercinlik Vadisi en güzel fotoğraf noktaları. Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı şehirlerini de ziyaret edin. Bölgenin meşhur testi kebabı için en iyi adreslerden biri Millocal Restoran. Seki Restoran ve Lil’a Restaurant by Museum Hotel, geleneksel lezzetleri deneyebileceğiniz mekânlar arasında. Konaklama için önerim Sacred House, Ariana Logde ve yılbaşı gecesi Nükhet Duru’nun sahneye çıkacağı Cappadocia Cave Resorts.

Bahar Gündoğdu, Hürriyet Seyahat gezgini
Kendinizi şımartın
AFYON

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...
Yeni yılı kutlamak için Afyonkarahisar ve şifalı suları bence kaçmaz bir fırsat. Gündüz Gecek Termal Kaplıcaları’nın iki katlı villasında şifalı suların tadını çıkarıp akşam da NG Afyon Otel’de Öykü Gürman’ın sahnede olacağı yılbaşı eğlencesinin tadını çıkarabilirsiniz. Ertesi gün geç bir kahvaltı sonrası yakınlardaki Frig Vadisi’ni gezebilirsiniz. Gezmeyi daha sonraya bırakmak, NG Otel’in SPA’sında özel masaj ve cilt bakımı yaptırıp yeni yılın ilk gününde kendinizi şımartmak da seçenekleriniz arasında.

Erdal İpekeşen, Tempo Travel yayın danışmanı
Sahneler ünlü isimlerin
ANKARA

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...
Başkentte yılbaşı gecesi en hareketli yer, Kavaklıdere’deki Sheraton Otel oluyor. Bu yıl otelde konaklayıp eğlenceye balo salonunda katılanlar Hakan Altun ile yeni yıla girecekler. Otel Ankara’nın hareketli caddelerinden Tunalı Hilmi ve Kuğulu Park’a komşu olduğu için yeni yıla eğlenceli sokak ortamında da girilebilir. Ayrıca o gece pop müziğin yıldızlarından Zeynep Bastık Ankara’da Crowne Plaza Otel’de sahneye çıkacak.

Kayağın tadı Erzurum’da çıkar
Saffet Emre Tonguç, Hürriyet Seyahat yazarı
PALANDÖKEN

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...
Palandöken kar kalitesi, pistleri ve havaalanına yakınlığıyla dünyanın kış turizmi bölgeleriyle yarışıyor. Sway bu kayak merkezinde en beğendiğim otellerden biri. Gece ışıklandırılmış pistlerde de kayabilirsiniz. Polat Palandöken, geçirdiği renovasyon sonrası dünyada gördüğüm en iyi dağ otellerinden biri oldu. 9 farklı tipteki 212 odasıyla hizmet veren otelin restoranlarında, dünya mutfağından lezzetlerin yanı sıra yerel tatlar da sunuluyor. Her yaşa özel eğitmenlerle kayak okulu, aile etkinlikleri ve hafta sonuna özel aktiviteler otelin misafirlerine verdiği diğer hizmetler. Kendinizi sadece Palandöken ile sınırlamayın; şehirde İlhanlı, Selçuklu ve Osmanlı devletlerinden kalma mimari mirasları görmeyi ihmal etmeyin. Kendine özgü birçok lezzete sahip Erzurum mutfağının yemekleriyle damaklarınızı şenlendirin. 1928’den beri açık olan Güzelyurt Restaurant, cağ kebabı için Kadayıfçı Muammer Usta ile Emirşeyh Nedim, Türkiye’nin en iyi sakatat çorbacılarından biri olan Sülfettin Usta ve özel yapım tekniğiyle tadı damağınızda kalacak Anadolu Su Böreği size önereceğim lezzet durakları.

Serda Büyükkoyuncu, Hürriyet Seyahat yazarı
Tarihi atmosfer

ÇANAKKALE

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...

Hem bereketli toprakları hem de stratejik önemiyle hep ilgi odağı olmuş, destanlarıyla adını dünya tarihine yazdırmış bir yer Çanakkale. “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı!” sözlerinin adeta can bulduğu bu coğrafya ziyaretçileri için çok daha fazlasını vaat ediyor; zaferin coğrafyası olan Kabatepe, Eceabat ve Kilitbahir; Troya, komşusu Alexandria Troas ve Assos antik kentleri; Anadolu’nun en batısı Babakale; Gökçeada ve Bozcaada; Kaz Dağları’nın yamacındaki Adatepe ilk akla gelenler. Bir yanı boğaz, diğer yanı Ege olan Gelibolu Yarımadası’ndaki Caeli, sadece gustosu olan bir otel değil; yerli ve yabancı sanatçıların eserleriyle dolu bir sanat galerisi, gelişmiş damak zevklerine hitap eden ayrıcalıklı bir lezzet dünyası. Otelin kendine ait mahzeni var ve özel turlarla burayı ziyaret edebiliyorsunuz.

Burak Özberk, Hürriyet Seyahat gezgini
Dağ evinden kayağa

BOLU

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...

İstanbul ile Ankara’nın ortasındaki Bolu, son dakikada da olsa programınıza alabileceğiniz bir bölge. Yılbaşına dilerseniz hamam ve SPA’sı olan Gazelle Resort’ta girebilirsiniz. Otelde gala programı var. Kartalkaya otellerinde sezon açıldı, kayak yaparak da karşılayabilirsiniz yeni yılı. Bolu’nun sunduğu seçenekler sadece kar ya da kayak değil, Mudurnu’daki Keyvanlar Konağı gibi tarihi ahşap butik oteller de var. Bir diğer alternatif de arkadaş grubunuzla beraber Bolu’daki Chalet Park Apart gibi chalet (dağ evi) tarzı evlerden kiralayıp kendi hazırlıklarınızı yaparak yeni yıla girmek. Eğer ev kiralayıp yemek için evde uğraşmadan dışarıda bir programla kutlayayım derseniz, 1985’ten beri hizmet veren Filiz Restaurant’ın yılbaşı gala yemeğine katılabilirsiniz.

Uğur Biryol, seyahat yazarı
Doğayla kucaklaşma

ÇAMLIHEMŞİN, RİZE

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...

Yeni yıla girmek için en huzurlu noktalardan biri Fırtına Vadisi. Çamlıhemşin’e, RizeArtvin Havalimanı’nı kullanıp yarım saatte ulaşabiliyorsunuz. Vadi hattı boyunca önce Konaklar’a, sonra Çinçiva’ya uğrayabilirsiniz. Konaklar’da taş kemer köprünün yanında Kalif Kafe’de yerel lezzetleri tadabilirsiniz. Çinçiva’da Zua Kafe’de kahve molası verip kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Oradan Zilkale’ye, Çat Vadisi’ne geçebilirsiniz. Aktivitelerinizde arazi aracını tercih edin. Akşam yemekleri için vadide çeşitli restoranlar var, önceden arayıp açık olup olmadıklarını öğrenin. Konaklama için alternatif önerim Aşağı Çamlıca Mahallesi’ndeki Ufuk Pansiyon. Ayder de buraya yarım saat mesafede. Karın tadını doyasıya çıkarıp eğlence mekânı olmadan kendi eğlencenizi yaratabileceğiniz bir yer, uğrayın.

Ebru Erke, Hürriyet gastronomi yazarı
Yunan tavernası isteyenlere

İZMİR

Yılbaşı planını son dakikaya bırakanlara öneriler Yurtiçinde yeni yılı karşılamak için 10  adres...

Ege’nin incisi, yaz tatillerinin sevilen rotası İzmir’in yeni yıl heyecanını görmenizi öneririm. Alsancak’taki Swissôtel Büyük Efes’in Equinox Restaurant’ı şehrin en güzel manzarasına sahip, çok şık da bir menüsü var. Burayı tercih ederseniz gecenin devamında Işın Karaca sahnede olacak. Bir diğer önerimse yine Swissôtel’deki Aquarium Restaurant meze konusunda iddialı ve bir Yunan gecesi düzenlenecek. Yeni yılın ilk günü Kordon’da günbatımı ve yürüyüş müthiş bir deneyim olabilir. Kemeraltı’nı da dolaşın, hem alışveriş yapabilir hem de esnaf lokantalarını ziyaret edebilirsiniz.

 

False