Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri

Önümüzde upuzun bir bayram tatili var. Döviz kurunun tavan yapmasıyla birlikte insanlar tatil rotalarını yurt içine çevirdi. En çok tercih edilen yerlerden biri de eşsiz güzellikteki koyları ve pırıl pırıl deniziyle Bodrum… Peki Bodrum’da nerede denize girmeli, hangi mekânlarda eğlenmeli ve en önemlisi en güzel restoranlar hangileri? Hepsini sizin için kaleme aldım.

Haberin Devamı

Bodrum’da hangi beach club’lara gitmeli?

Bodrum’un her köşesi ayrı bir cennet. Denize girmek için birçok beach club alternatifi mevcut. İlk önce en popülerden başlayalım. Bu yıl Türkbükü yine tatilcilerin uğrak mekânı. Yenilenen konseptiyle Maça Kızı Beach müşterilerine hem konforlu bir hizmet hem de leziz yiyecekler sunuyor. Happy hour konseptinin ilk örneklerinden biri olan Maça Kızı kaliteli müzikleriyle eğlence garantisi veriyor. Türkbükü’nde diğer önerebileceğim beachler ise Flamm Hotel ve Kuum Hotel’in içerisinde yer alan beachler. Maki Otel’in yerine gelen NO.81 diğer bir seçenek olabilir.

Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri

Göltürkbükü’ndeki Cennet Koyu’nda yer alan ve Mandarin Oriental Otel’in içerisinde hizmet veren Kai Beach sade ve şık tarzıyla lüks bir beach deneyimi sunuyor. Akdeniz mutfağından özgün yemeklerin servis edildiği restoranda kusursuz bir hizmet veriliyor. Yine Cennet Cennet Koyu’nda hizmet veren Il Riccio berrak deniziyle Bodrum’un en hit mekanlarından biri.

Haberin Devamı

Türkbükü’nden sonra yine popüler mevkilerden Yalıkavak, bu yıl oldukça hareketli. Uzun yıllardır hizmet veren Xuma Beach yine aynı yerinde yenilenen dekorasyonuyla devam ediyor. Jupiter Grubu’nun Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda yeni açtığı X Beach bu yıl en sevdiğim plajlardan biri oldu. Hem denizi hem yemekleri hem de hizmet kalitesi oldukça iyi. 

Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri
Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri

Ibiza'dan Miami'ye, dünyanın dört bir yanındaki şubeleriyle 'lüks plaj kulübü' konseptini yaşatan Nikki Beach Bodrum eğlenmeyi sevenlerin tercihi olabilir. Gün batımı kutlamalarıyla adından söz ettiren beachte Funky cazdan lounge'a, diskodan elektronik müziğe kadar birçok müzik türünü DJ performansı eşliğinde dinleyebilirsiniz.


Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri
Nikki Beach Bodrum

Daha sakin plaj arayanlar ve kalabalıktan uzak durmak isteyenlere önerilerim ise Bitez’deki Beyaz Beach, Gündoğan Koyu’nda yer alan Cape Bodrum ve Akyarlar’daki Camelot Beach olacak. Akyarlar’ın denizinin muhteşem olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Haberin Devamı

Bodrum’da nerede yemek yemeli ve nerede eğlenmeli?

Bu yıl İstanbul’da yemek ve gece hayatı hizmeti veren birçok mekân Bodrum’da da yerini aldı. Jupiter Grup ise bunların en başında bulunuyor. İstanbul’dan bildiğimiz People ve Hazine bu yıl Bodrum’da canlı müziğin hit adresleri oldu. Kuum Otel’in içerisinde yer alan People’da Deniz Seki, Cenk Eren ve Berkay gibi ünlü isimler performans gösterirken Yalıkavak’ta bulunan Hazine’de de Cihangir’den tanıdığımız yüzler sahne alıyor. People ve Hazine’nin yemeklerinin de çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Hazine’nin menüsünde bulunan suşi tabağı Bodrum’da yiyebileceğiniz en iyi suşilerden…

Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri
Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri

Göltürkbükü’nde Bella Sombra Hotel’in içinde kapılarını açan Akmerkez’den bildiğimiz Martinez’de gerek dekoru gerek yemekleriyle adından söz ettiriyor. Burada Akdeniz ve Uzakdoğu mutfağının leziz tatlarını deneyimlerken aynı zamanda gecede sahne alan Metin Arolat, İskender Paydaş ve Ege gibi ünlü isimlerin performanslarıyla da eğlenebilirsiniz. Yine Akmerkez’den bildiğimiz İtalyan mutfağının temsilcilerinden Serafina da Küçükbük’te Seba Sitesi’nin iskelesinde yer alıyor.

Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri
Fenix

Haberin Devamı

Yalıkavak Palmarina’da yer alan Fenix bu yıl yine yemek ve dekor konusunda rakiplerini geride bırakıyor. Birbirinden leziz yiyeceklerin bulunduğu menüde benim favorilerim popcorn Karides, bebek kalamar tempura, parmesan ve trüf soslu traşlanmış bebek enginar ve baharatlı kuzu bonfile. Çağdaş Japon mutfağının uluslararası temsilcisi ve ödüllü restoranı Zuma ve et severlerin bir numaralı tercihi Nusr-Et yine Palmarina’da hizmet veriyor. Geçen yıl sadece pizza ve salatadan oluşan menüsünü füzyon mutfağına dönüştüren Agency ve Sait Balıkçısı da bir diğer seçeneklerden.

Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri

Japon mutfağını sevenlere bir diğer öneri ise bu sene Cennet Koyu’nda Mandarin Oriental Oteli’nin içinde açılan ve geleneksel Japon mutfağını Türk ve Peru lezzetleriyle harmanlayan Kurochan by Ioki. Türkbükü’nün girişinde yaz-kış açık olan Miam’a bu sene de talep oldukça fazla. Akdeniz Mutfağı’nın leziz tatlarının sunulduğu restoranda deniz ürünlerinin yanı sıra yöresel sebzeler ve et yemekleri de bulunuyor. Yer bulmak için bir hafta önceden rezervasyon yapmanız şart. Yoldaş Sönmez’in Ent Restoranı Bitez’deki Savra Otel’in içine taşındı. Fine dining sevenler için en doğru adreslerden biri burası.

Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri

Mavi Otel’in içine açılan Müsaadenizle Meyhane bu yıl oldukça ses getirdi. Bunun yanı sıra leziz mezeler tadabileceğiniz İki Sandal ve 37 Meze Bodrum Merkez’de hizmet veriyor. Bodrum’un vazgeçilmezi Gümüşlük’te yine en popüler restoranlar Mimoza, Melengeç ve Limon. Sahil kenarındaki restoranları tercih ederseniz günbatımını mutlaka yakalayın derim çünkü harika görüntülere tanıklık edeceksiniz. Yemekten sonra eğlenmek isteyenler ise şu aralar oldukça popüler olan Off Gümüşlük veya Nejat İşler’in işletmesini üstlendiği Batı’ya gidip sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirler. 

Bayram tatilini Bodrum’da geçirecekler için mekân önerileri

Haberin Devamı

Bu yıl İstanbul’da büyük ses getiren Angie Bodrum’da da yerini aldı. Zeynep Bastık, Bengü Peker, Mirkelam ve Baran Bayraktar gibi isimlerin canlı performans gösterdiği Angie’de Türkçe müziğe doyacağınıza emin olabilirsiniz. Yine Nişantaşı’ndan bildiğimiz Türkçe Pop’un eğlenceli adresi Carbon Türkbükü'nde 5 Oda'nın içinde haftanın yedi günü gece geç saatlere kadar misafirlerini coşturuyor. 

Elektronik müzik sevenlerin adresi bu sene de yine Eva Klein oldu. Dekorasyonu yenilenen Eva Klein adeta renkli bir botanik bahçeye dönüşmüş görmenizde fayda var. Bodrum’un eskilerinden Hann Event Hall’da da Abdullah İnal, Koray Avcı ve Ezhel gibi isimler bayram boyunca performans gösterecek.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları