Ege’nin en sessiz köşesi: Sokakağzı

Sessiz bir köşe bulup çadırımızla konaklamak için yönümüzü kuzey Ege’ye çevirdik. Hedefimizde Altınoluk’tan Assos yönüne doğru hareket edip kendimize uygun bir kamp alanı bulmak vardı. Küçükkuyu ve Kadırga Koyu arasında yan yana dizilmiş kamp alanlarında aradığımız dinginliğe ulaşamayınca yönümüzü daha da kuzeye döndük ve Sivrice Koyu’nun geçen yıl beni inanılmaz etkileyen sessizliğine indik. Birçok motel ve pansiyonun yan yana dizildiği koyda, yine bir kamp alanı bulamamış olmak bizi tam hayal kırıklığına sürükleyecekti ki, koyun karşı kıyısındaki Sokakağzı, adeta bizi kendisine çağırdı. İşte Ege’nin en sessiz köşesi Sokakağzı gezi rehberi…

Haberin Devamı

Eskiden Yalı adı verilen bölge, civarda yer alan Sokak Deresi’nin bu koya dökülmesinden dolayı zamanla Sokakağzı olarak anılmaya başlanmış. Tam da hayalimizdeki durgun ve cam gibi berrak denizin, sakin sokakların, adım başı salaş balıkçıların yer aldığı koyda, ilk iş çadırımızı kurmak oldu.

Ege’nin en sessiz köşesi: Sokakağzı

Kaptan Baba Restoran’ının arka bahçesindeki zeytinlikte bulduğumuz emektar bir zeytin ağacının gölgesine yerleştik. Dalları Ege rüzgârıyla salınan ağaç, gölgesiyle bize birçok otelin sunamayacağı huzuru daha en başında hissettirdi.

Ege’nin en sessiz köşesi: Sokakağzı

Kamp hazırlığımızdan sonra kendimizi vakit kaybetmeden güzel Ege’nin sularına bıraktık. Ülkemizin birçok köşesinde denize girme fırsatı olmuş biri olarak söyleyebilirim ki, bölgenin denizi gerçekten çok güzel. Güzel deniz elbette hava koşullarına bağlı olarak değişir ama konakladığımız üç gün boyunca cam gibi berrak ve dalgasız suyuyla Sokakağzı gönlümüzde adeta taht kurdu.

Ege’nin en sessiz köşesi: Sokakağzı
Ege’nin en sessiz köşesi: Sokakağzı

Bizi gerçekten şaşırtansa yaz ayının en yoğun tatil dönemlerinde olmamıza rağmen bölgedeki tatilci sayısının azlığı oldu. Geçen yıl yine benzer dinginlikteki karşı koy Sivrice’de aynı şekilde boştu. Hafta sonu ve resmi tatiller dışında genelde dingin olduğunu öğrendiğimiz bölge kesinlikle daha fazla turistin gelmesini hak ediyor.

Ege’nin en sessiz köşesi: Sokakağzı

Ege’nin en sessiz köşesi: Sokakağzı

Gerçekten sessizlik arıyorsanız hiç düşünmeden kendinize hemen bir Sokakağzı pansiyonunda yer bulmalısınız ama cıvıl cıvıl bir tatil beldesi arayışındaysanız burası sizin için doğru adres değil. Yüksek sesli müzik çalmayan, gündüz ya da gece tek duyduğu şarkının dalga sesleri olduğunu hayal edenler içinse Sokakağzı çok doğru bir adres.

Ege’nin en sessiz köşesi: Sokakağzı

Haberin Devamı

Bölgede dinlenirken farklı aktiviteler yapmak isterseniz de Assos sadece yarım saat uzaklıkta. İster antik kendi dolaşır, isterseniz de gün batımında antik limanda güzel bir balık yiyebilirsiniz. Denize girmek için yine farklı bir arayışınız olursa Kadırga Koyu’na gidebilir hatta Küçükkuyu civarına günübirlik tur yapabilirsiniz. Benim seçiminse kaldığım üç günün tamamını kamp alanı Kaptan Baba ve hemen önündeki sahilde geçirmek oldu. Kafamda birçok çevre turu planıyla gelmiştim ama öyle bir huzur sundu ki, burası uzun zamandır hiç olmadığı kadar yavaşlattım hayatı ve tüm planlarımı bu güzel deniz için iptal ettim. İnsanın arada hayatı bu denli yavaşlatması adeta hücrelerini yeniliyor. Özellikle biz büyükşehir kaosundaki insanlar ne kadar ihtiyaç duyuyoruz bu hızı azaltılmış yerlere.

Haberin Devamı

Sizler de bizim arayıp bulduğumuz bu dinginliğe ortak olmak isterseniz hemen harekete geçin ama ne olur burayı bulduğunuz gibi dingin bırakın. Dilerim yıllar Sokakağzı’nın büyüsünü bozmaz ve bizler bu keyfi yıllarca bıkmadan yaşamaya devam ederiz.

 

Yazarın Tüm Yazıları