Esma Ve Ali Değirmenci
Esma Ve Ali Değirmenci
Esma Ve Ali DeğirmenciYazarın Tüm Yazıları

Sapadere’nin suyu akar buz gibi

Türkiye’nin güneyi muhteşem plajlarıyla biliniyor olsa da, keşfedilmeyi bekleyen birçok doğa harikasına da ev sahipliği yapıyor. Alanya’daki Sapadere Kanyonu, bu güzelliklerden sadece birisi. Burası yaz sıcaklığının iyice arttığı şu günlerde rotasını güneye çevirenlere buz gibi sularında serinleme imkânı sunuyor.

Haberin Devamı

Sapadere Kanyonu, 2008’den bu yana faaliyette. Bölgenin dikkat çeken yeni cazibe noktalarından biri. Kanyon boyunca yürüyüş yapmanın keyfiyse ayrı güzel. Doğal yüzme havuzlarında derinliğin en fazla olduğu yerlerde yükseklik 1.80 ile 7.20 metre arasında değişiyor. Su tertemiz ve dibinde balıkların yüzdüğünü görebiliyorsunuz. Kanyonun tamamını yaklaşık 1 saatte yürümek mümkün. Yol boyunca küçük tesisler var. Bir çay molası da verebilirsiniz. Kanyona oldukça iyi bakıldığını söyleyebilirim, etrafta yerlere atılmış çöp görmemek bizi oldukça sevindirdi. Kanyona yiyecek-içecekle girmek ve sigara içmek yasak. Eğer bir şeyler yemek ve içmek isterseniz, girişte yer alan restorana gidebilirsiniz veya kanyona varmadan yol üzerinde bulunan yöre halkının işlettiği gözlemecilere uğrayabilirsiniz.

Sapadere’nin suyu akar buz gibi
Sapadere’nin suyu akar buz gibi

Haberin Devamı

Ne dert kalacak  ne de tasa

Su çok soğuk. Suyun içinde ne kadar çok hareket ederseniz o kadar uzun süre dayanabileceğiniz aklınızda bulunsun. Yürüyüş boyunca farklı büyüklüklerde havuzlarla karşılaşacaksınız, istediğiniz havuza girin. Soğuğa dayanabilirseniz... Yürüyüş parkurunun bitiminde bir şelale var. Sonuna kadar gidin. Yorgunluğunuzu alacak muhteşem bir manzara sizi bekliyor.

Sapadere’nin suyu akar buz gibi
Sapadere’nin suyu akar buz gibi


Nasıl gidilir?

Alanya merkezden 40 km uzaklıkta olan kanyona gitmek için eğer kendi aracınız yoksa Alanya şehir merkezinden araç kiralayarak ya da turistlerin yoğun ilgi gösterdiği, aynı zamanda Toroslar’ın içinde de safari yapan turlarla ulaşım mümkün.

Kanyona giriş ücretleri: 6-12 yaş arası kişi başı 5, 12 yaşın üzerindekiler için 10 TL.

Yazarın Tüm Yazıları