Yeryüzünde cennetten bir köşe: Phi Phi Adaları

Tayland’a gidenlerin uğramadan dönmediği Phi Phi Adaları, genellikle Phuket veya Krabi’den günübirlik turlarla ulaşılan gezi noktalarından biri olarak kalır. Oysa bu adaların sunduğu eşsiz kumsallar ve manzaralar o kadar güzel ki bir güne sığdırmak çok büyük haksızlık. Sabah erken kalkıp denizin çekilmesi ile daha da genişleyen kumsalda yürümek, güneşin büyüleyici doğuşunu izlemek, bu manzaraya karşı kahvaltı edip tropikal meyvelerden yemek, günün ilerleyen saatlerinde turkuaz rengi sularda yüzüp bembeyaz kumlarda güneşlenmek için çok daha geniş bir zamana ihtiyacınız olacak. Aklınızın buralarda kalmasını istemiyorsanız, rotanızı birkaç günlüğüne Phi Phi Adaları'na çevirmelisiniz. Yeryüzündeki bu cenneti keşfetmek için en güzel dönem başladı bile.

Haberin Devamı

Phi Phi Adaları tek bir adaymış gibi düşünülse de aslında altı adadan oluşmakta. Koh Phi Phi Don ve Koh Phi Phi Lee bu adaların en büyükleri. Bu adalardan sadece Koh Phi Phi Don Adası'nda konaklama yapılabilmekte. Adaya Phuket’ten hızlı botlar veya feribot ile ulaşmak mümkün. Hızlı botun ücreti feribota göre daha yüksek ancak adaya erken saatte ulaşmak isterseniz feribot saatleri daha uygun. Eğer kendi belirlediğiniz saatlerde adaya ulaşmak isterseniz size özel hızlı bot da kiralayabilirsiniz ancak ücreti çok daha yüksek olacaktır. Biz saatleri nedeniyle feribotu tercih ettik ve Phuket’ten sabah erken saatte feribota bindik. 08.30’da Phuket’ten hareket eden feribotumuz 3 saatlik bir yolculuk sonunda Koh Phi Phi Don Adası'na ulaştı. Süre uzun görünse de manzaralar o kadar güzel ki etrafı izlemekten vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Bu arada feribotların içi oldukça soğuk oluyor, yanınızda hırka veya ince bir mont bulundurmanız iyi olacaktır.

Yeryüzünde cennetten bir köşe: Phi Phi Adaları

Koh Phi Phi Don Adası'nda Tonsai ve Laemtong Bay olmak üzere iki durak var. Biz Zeavola Resort’ta konaklayacağımız için Laemtong Bay’de indik. Otelimiz üzerinden biletleri aldığımız için indiğimizde bizi karşılamaya gelmişlerdi. İyi ki gelmişler çünkü bavullarınız ağırsa merdivenlerden çıkarmak için yardıma ihtiyacınız olacak. Biz gittiğimizde tadilat vardı, belki şu an düzenlenmiş olabilir.

Yeryüzünde cennetten bir köşe: Phi Phi Adaları


Rüya gibi bir konaklama: Zeavola Resort

Haberin Devamı

Zeavola Resort, Koh Phi Phi Don Adası'nın tenha bölgesinde yer alıyor. Buraya adanın daha yoğun olan bölgesi Tonsai’den kara yoluyla ulaşım olmadığı için kafa dinleyip denizin keyfini çıkarmak isteyenler için çok uygun. Balayı çiftleri için de harika bir seçenek. Tesise girdiğimizde rüya alemine dalmış gibi hissettim kendimi. Resepsiyondaki işlemlerin ardından villamıza gitmek için görevli bize eşlik etti. Yemyeşil ağaçların arasından, yumuşacık bembeyaz kumlara basarak kuş sesleri eşliğinde villamıza doğru ilerlerken ortamın büyüsüne kapılmıştık hepimiz.  Odamıza yerleşip heyecanla sahile giderken denizin rengi o kadar güzel görünüyordu ki hem uzun uzun seyretmek hem de saatlerce yüzmek istedik.  Sahili o kadar sakin, gürültüsüz ve huzurlu ki burası yeryüzündeki cennetlerden biri olmalı kesinlikle. 

Yeryüzünde cennetten bir köşe: Phi Phi Adaları


Geleneksek long tail botlarla eşsiz kumsalları keşfetmek 

Phi Phi Adaları'nın turistlerin gözdesi olmasındaki en önemli neden eşsiz güzellikteki kumsalları. Bunların en ünlüsü Leonardo DiCaprio’nun The Beach filminden sonra şöhreti artan Maya Beach. Deniz de kumsal da tek kelime ile muhteşem ancak belli bir saatten sonra o kadar kalabalık oluyor ki o nedenle mümkün olduğunca erken gitmenizde fayda var.  

Yeryüzünde cennetten bir köşe: Phi Phi Adaları


Bir diğer ünlü kumsal da Monkey Beach. Adından da anlaşılacağı gibi burada bir sürü maymun var. Aslında siz yüzerken çoğunlukla sorun olmuyor ancak yanınızda yiyecek varsa çevrenizi kuşatıp yiyeceği kapmaya çalışıyorlar. Ara ara biraz tedirgin olsak da uzaktan izlemek oldukça keyifliydi. Her ne kadar sevimli görünseler de maymunlara karşı oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Bir süre maymunları izledikten sonra denizin keyfini çıkardık. Bence buranın denizi ve kumsalı Maya Beach’ten çok daha güzel.

Yeryüzünde cennetten bir köşe: Phi Phi Adaları

Eşsiz kumsalları dolaşırken  kaptanımız, Loh Lana Bay açıklarında botumuzu durdurup şnorkel ile dalış için bize zaman verdi. Daha önce hiç bu kadar renkli balıkla bir arada yüzmemiştik. Balıklar tamamen zararsızlar ve oldukça sevimliler. Fotoğraf çekebilmemiz için kaptanımız arada onlara yem fırlatıyordu ve bütün balıklar toplanınca biz de aralarına dalıp fotoğraf çekiyorduk. Balıklarla yüzmek o kadar keyifliydi ki uzun süre denizden çıkamadık. Şnorkel dalışı gezinin olmazsa olmazlarından biri. Eğer tüplü dalış tecrübeniz varsa veya öğrenmek için vaktiniz yeterli ise tüplü dalış deneyimini de yaşayabilirsiniz.

Yeryüzünde cennetten bir köşe: Phi Phi Adaları

Bir ara rüzgar nedeniyle çok sarsılmaya başladık. Riskli olabilir diye koylardan birine uğrayamadık. Onun yerine vaktimizi son durağımız Bamboo Adası’nda harcamaya karar verdik. Burası  Koh Phi Phi Don Adası'nın kuzeyinde yer alıyor. Her gördüğümüz kumsala aşık oluyorduk, buraya da bayılmıştık. Kumsallar o kadar güzel ki hangisine giderseniz gidin çok memnun kalacaksınız. 

Yeryüzünde cennetten bir köşe: Phi Phi Adaları

Biz Long Tail bot gezimizi otelimizden satın aldık ve çok memnun kaldık. Kaptanımız çok tatlı ve güler yüzlü biriydi. Size özel bir tur olduğu için istediğiniz yerde istediğiniz kadar vakit geçirebiliyorsunuz. Biz üç kişi altı saatlik tur için 3200 baht ödedik, hatta azıcık süreyi bile aştık. Eğer süreyi uzatmak isterseniz her saat için ek ücret alınıyor. Fiyatlar Tonsai Pier’da biraz daha uygun ve pazarlığa açık olsa da otelin bu hizmetinden çok memnun kaldığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Turun sonunda otelimize dönüp deniz çekilene kadar keyfini çıkarmaya devam ettik.

Yeryüzünde cennetten bir köşe: Phi Phi Adaları

Bu güzel adaları keşfetmek için en ideal dönem Kasımda başlıyor ve nisana kadar devam ediyor. Biz Şubat ayında bu cennet adaları keşfettik. Gittiğimiz dönemde hava sıcaklığı çok idealdi ve yağmura denk gelmedik. Nemi ve yağmuru takmam diyorsanız yaz aylarını da tercih edebilirsiniz. Sezon dışı bir dönem olduğu için fiyatlar biraz daha uygun olacaktır.

Tayland çok farklı deneyimleri bir arada sunan, keşfedilecek güzelliklerle dolu bir ülke. Kuşkusuz yüzme tatilinden çok daha fazlasını sunuyor. Ancak bu güzellikleri görmeden ülkeden ayrılmak da çok büyük bir haksızlık olur. Gezi planınızı yaparken 2-3 günlük ek süre mutlaka ekleyip rotanızı buralara çevirin. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.

Yazarın Tüm Yazıları