GeriSeyahat ‘Yaşayan müze’ konseptli bir Kapadokya masalı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
‘Yaşayan müze’ konseptli bir Kapadokya masalı

‘Yaşayan müze’ konseptli bir Kapadokya masalı

Göreme, Aşk ve Güvercinlik vadileriyle Avanos ve Erciyes Dağı’nın muhteşem manzarasını gözler önüne seren Museum Hotel, Amerikan lüks stil dergisi Robb Report’un belirlediği ‘Dünyanın En İyi 50 Lüks Oteli’ listesine girmeyi başardı. Kapadokya’da, Uçhisar Kalesi’nin yamaçlarında ‘yaşayan müze’ konseptiyle misafirlerini ağırlayan Museum Hotel Türkiye’de bu başarıya imza atan tek otel oldu.

‘Yaşayan müze’ konseptli bir Kapadokya masalı
Otelin antikalarla dekore edilmiş 34 kaya ve geleneksel taş odasının yanısıra havuzlu süitleri var.

Museum Hotel ‘Dünyanın En İyi 50 Lüks Oteli’ listesinde

Dünyaca ünlü lüks stil dergisi Robb Report her yıl ‘The Best of the Best’i, yani diğer bir deyişle dünyadaki en iyi otelleri belirliyor. Bu sene ilk kez dünyadaki en iyi ilk 50 oteli seçen yayının ‘Dünyanın En İyi 50 Lüks Oteli’ isimli listesine Türkiye’den girmeyi başaran tek otel de Kapadokya’daki Museum Hotel oldu. Hepsi birbirinden farklı özelliklere sahip olan bu 50 otel, en üst düzeyde sundukları lüks misafirperverlik kriterlerine göre belirleniyor.
Dünyayı dolaşan seyahat tutkunlarının vazgeçemediği adresler ‘En İyilerin En İyileri’ listesine girebilmek için her sene aday olabiliyor. Oteller dünyanın en seçici gezginleri tarafından tekrar tekrar denenerek test ediliyor. Yıllar içinde, süreklilik sağlayarak aynı kalitede lüks bir deneyim sunan oteller de ‘Dünyanın En İyileri’ arasına girmeyi başarıyor.

Kapadokya’da Uçhisar Kalesi’nin yamaçlarına kurulan Museum Hotel aynı zamanda Türkiye’nin tek ‘Relais&Chateaux’ (lüks oteller ve restoranlar birliği) unvanlı oteli. Geçen sene World Travel Awards tarafından verilen ‘Türkiye’nin En İyi Butik Oteli’ dahil başka birçok prestijli ödülün de sahibi olan Museum Hotel, ‘Dünyanın En İyi 50 Lüks Oteli’ listesine girerek uzun yıllara dayanan başarısını perçinledi.

Bölgenin ilk lüks oteli...

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Kapadokya’nın tüm tarihi zenginliğini yansıtan Museum Hotel ‘yaşayan müze’ konseptiyle hizmet veriyor. Kapadokya kültürünü, mimarisini, geleneklerini, yaşam tarzını, unutulmaya yüz tutmuş tarihi Kapadokya mutfağını ve hatta unutulan yöresel giyim tarzını kendine has bir tarzda yaşatıyor. Binlerce yıllık tarihi mağaraların, bölgedeki taş işçiliğinin en görkemli örnekleri olan taş evlerin ve konakların restore edilmesiyle kurulan Museum Hotel’de tarihi eserler de sergileniyor. Bu eserler ve antikalar Nevşehir Müzesi’ne kayıtlı Hitit, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait paha biçilmez parçalardan oluşuyor.

Museum Hotel’in Göreme, Aşk ve Güvercinlik vadileriyle Avanos ve Erciyes Dağı’na nazır muhteşem bir manzarası var. Günbatımında da Kapadokya’da uçan balonları izlemek bambaşka bir görsel şölen sunuyor. Otel birbirinden farklı şekillerde, antikalarla dekore edilmiş 34 kaya ve geleneksel taş odasıyla ve havuzlu süitleriyle dünyanın dört bir yanından gelen yerli-yabancı turistleri ağırlıyor. Bu odalardan ‘Mystic Cave Suite’ özel havuzu, eşsiz Kapadokya manzarası ve 120 metrekarelik genişliğiyle Museum Hotel’in en özel odalarından biri. Kapadokya’nın geleneksel taş mimarisinin en iyi örneklerinden olan ‘The Konak’ toplamda 160 metrekare genişliğinde, iki katlı, müstakil bir Kapadokya konağı. En kıymetli alameti farikası da mermer tasarım özel havuzu. Balayı çiftlerinin öncelikli tercihi olmaya aday. ‘Muhteshem Cave Suite’ ise özel havuzu, hamam konseptli 2 banyosu, sauna ve masaj odası, avlusu ve sedir odasıyla hizmet veriyor. 230 metrekare olan süit, iki katlı mağara yapısıyla konuklarını ağırlıyor.
Eski harabe, mağara ve yıkıntı evlerin aslına sadık kalınarak restore edilmesi sonucu 2002 yılında hizmet vermeye başlayan Museum Hotel aynı zamanda Kapadokya bölgesinin ‘ilk lüks oteli’ olma özelliğini de taşıyor.

Restoranın şefi de ödüllü

Unutulmaya yüz tutmuş sayısız Kapadokya lezzetini modern mutfak anlayışıyla sunan Lil’a Restaurant’ı, ‘Relais&Chateaux’ tarafından 2023 Rising Chef ödülüne layık görülen Saygın Sesli yönetiyor. Bu özel mekân geleneksel tatları ve Türk mutfağının en güzel örneklerini servis ediyor.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için:
(0384) 219 22 20
www.museumhotel.com.tr

False