GeriSeyahat Turizm cenneti Phuket'e gitmek için 10 sebep
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Turizm cenneti Phuket'e gitmek için 10 sebep

Turizm cenneti Phuket'e gitmek için 10 sebep

Türk Hava Yolları sevindirici bir karar alıp dünyaca ünlü turizm cenneti Phuket Adası'na yaptığı seferleri artırmaya karar verdi. Eylül ayından itibaren haftanın her günü sefer düzenlenecek bu güzel adayı gelin biraz daha yakından tanıyalım...

Tayland’daki en büyük ve de en turistik ada olan Phuket adası, güney Tayland’da Andaman denizi kıyısında bulunuyor. Anakaraya küçük bir köprü ile bağlı olan ada, gerek doğal güzellikleri, gerek sualtı zenginlikleri, gerekse renkli gece hayatı ile turistleri yıllardır bir mıknatıs gibi kendine çekiyor.

Turizm cenneti Phukete gitmek için 10 sebep


Phuket adası, Bodrum yarımadasına benzer bir deneyim sunuyor. Tıpkı Bodrum’da olduğu gibi Phuket’te de değişik zevklere hitap eden birçok değişik turist merkezi var. İsterseniz renkli ve sınırsız gece hayatına sahip plajlarda konaklayabilirsiniz, isterseniz de sakin ve huzurlu plajları tercih edebilirsiniz.

Turizm cenneti Phukete gitmek için 10 sebep


Phuket, aklımıza ilk olarak balayı ve romantizmi getiriyor. Denizin içinde bulunan küçük kulübeler, suyun içini net olarak görebileceğiniz kadar berrak bir deniz, manzarayı izleyerek dinlenme imkanı ve sakinlik, her yıl milyonlarca turisti Tayland’ın güneyinde bulunan ve en büyük adası olan Phuket’e çekiyor. Sakinliği ve romantik ortamı nedeniyle evlilik hazırlığı yapan çiftlerin de balayı tercihlerinin başında geliyor.

Turizm cenneti Phukete gitmek için 10 sebep


Phuket’in en yüksek noktalarından birinde bulunan 45m yüksekliğindeki dev Buddha heykeli oldukça görkemli. Ayrıca buradan Phuket’i 360 derece gözlemlemek ve nefes kesici manzaraları deneyimlemek mümkün.

Turizm cenneti Phukete gitmek için 10 sebep


Phuket gecelerinin en hareketli olduğu yer kuşkusuz Patong plajı. Burada bulunan onlarca bar, disko, kabare, tay boksu stadyumu gibi mekanlar turistlere sınırsız bir eğlenceyi garantiliyor.

Turizm cenneti Phukete gitmek için 10 sebep


Gündüz gezmek isteyenler için ise tekne turları en iyi alternatiflerin başında geliyor. Dalışla ilgileniyorsanız hem denizden adanın en güzel yerlerini gezebilir, hem de su altı güzellikleri nedeniyle dünyanın en önemli dalış noktalarından biri olan adada, dalış deneyimi yaşayabilirsiniz.

Turizm cenneti Phukete gitmek için 10 sebep


Tropikal iklimin hakim olduğu Phuket'te gece ve gündüz arasında büyük bir sıcaklık farkı görülmüyor. Kasım ayı ile Şubat ayı arasındaki dönem, havanın daha az nemli, güneşli ve yağışsız olması nedeniyle en çok ziyaretçinin geldiği dönem oluyor. Özellikle yeni yılı deniz ve güneş ile karşılamak isteyen turistler nedeniyle yılbaşı döneminde yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise, yağmur sezonunda dalga ve akıntılar sebebiyle batı plajlarında yüzmenin tehlikeli hale gelmesi. Bu sezonda özellikle Kata & Karon plajlarında boğulma olaylarında büyük artış oluyor. Denizin yüzmek için tehlikeli olduğu zaman plajlara kırmızı bayraklar çekiliyor. Tüm turizm merkezlerine ise Sino-Portekiz koloni dönemi mimarisi ile yapılmış eski evler ve kaliteli canlı müzik barları ile dolu Phuket Town‘dan ulaşılabiliyor.

Wat Chalong Phuket’in en görkemli Budist tapınağı. Tapınakta ayrıca 1876 yılındaki isyanı bastırmakta önemli rol oynayan keşişlerin heykelleri bulunuyor. Burada yapılan ilginç ritüellerden biri ise ölmüşlerin ruhları için çatapat patlatmak.

Vize istemeyen Phuket Adası'nda uçak bileti dahil ortalama 1 hafta konaklamanın bedeli 800 - 1500 dolar arasında değişiyor. Bu fiyata yolculuk ve konaklama dışında özel geziler ve turlar da dahil olabiliyor. Hazır turlardan satın almak istemezseniz daha az gösterişli ama temiz, konforlu ve çok sesaplı birçok otel bulma şansınız olan bu güzel tatil cennetini dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz.

False