GeriSeyahat Sırt çantasıyla gezebileceğiniz ülkeler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sırt çantasıyla gezebileceğiniz ülkeler

Sırt çantasıyla gezebileceğiniz ülkeler

Sırt çantasıyla gezmek dünyayı dolaşmak için en hesaplı ve eğlenceli yöntemlerden biri. Minimum büyüklükte bagajla seyahat etmek her zaman daha kolaydır. İşte size sırt çantanızla gezebileceğiniz en ucuz ülkeler…

Her zaman zengin insanların ülke ülke gezebileceklerini düşünürüz ama neyse ki bu doğru değil. Fazla bütçeniz yoksa lüks otellerden ve pahalı yerlerden uzak durmanız gerekebilir ama seyahat etmenin amacı bu değildir. Seyahat etmenin amacı dünyayı görmek ve unutulmaz bir deneyim kazanmaktır.

Tayland

Tayland, zengin kültürü ve karşılanabilir konaklama masraflarıyla, sırt çantasıyla gezenler için en ideal destinasyonlardan biridir. Burada dünyanın en büyük beş mutfağı arasına giren Tai mutfağından birçok yemeği deneyebilirsiniz.

Sırt çantasıyla gezebileceğiniz ülkeler

Fakat lüks restoranlarda yapılan ve ticaret kaygısı güden yemeklerden değil, Tayland mutfağının yerel lezzetlerinden bahsettiğimizi belirtmemizde fayda var. Bu ülkede 15 Dolar’a günlük konaklama ve yemek yiyebileceğiniz mekanlar da bulunmaktadır. Budizmin ruh verdiği ülkede Wat Phra Kaeo ve Wat Arun tapınaklarını ziyaret edebilirsiniz. Sevginin başka türlü dışa vurduğu bir alan görmek isterseniz, Bangkok’da Tai Box deneyebilirsiniz.

Sri Lanka

Bu ülkede ziyaret edeceğiniz en popüler şehirler, Sri Lanka’nın başkenti Kolombo ve idari merkezi olan Sri Jayawardenapura-Kotte’dir. Kolombo’daki Buda heykelleri ve Galle Face Green adını verdikleri halk sahili görülmeye değer yerler.

Sırt çantasıyla gezebileceğiniz ülkeler

Sri Lanka’da gezerken bu ülkeyi daha önce başka bir zamanda ziyaret etmiş olduğunuzu hissedeceğinize emin olabilirsiniz. Ülkedeki insanlar ise sizinle daha önce bir yerlerde tanışmış gibi arkadaşça davranırlarsa şaşırmayın, buranın insanı da böyleymiş deyip aynı sevgiyle karşılık verin.

Türkiye

Türkiye, zengin kültürü, doğası ve sıcacık insanlarıyla sırt çantanız ile gezebileceğiniz bir ülke. Türk mutfağında birçok yemeği deneyebilirsiniz. Konaklama ve seyahat son derece uygun. Türkiye’nin birçok yerinde çadırınızı kurabilir ve sıcak bir uyku çekebilirsiniz.

Sırt çantasıyla gezebileceğiniz ülkeler

İstanbul’da tarihe, Karadeniz’de doğanın güzelliklerine doyabilir, Ege bölgesinde eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Üstelik tüm bunları sırt çantanızla gezerek çok uygun fiyatlara yapabilirsiniz.

Hindistan

Hindistan, sırt çantasıyla gidebileceğiniz kolay ve ucuz ülkelerden birisidir. Dünyadaki diğer destinasyonlarla kıyaslanırsa, konaklama ve seyahat son derece uygundur. Büyük şehirlerde dahi çok uygun hosteller vardır ve gönüllü birçok tur rehberi bulabilirsiniz. Hindistan’a sırt çantasıyla seyahate çıkmak, lüksü terk edip dünyanın en inanılmaz insanlarıyla tanışmaya gitmek demektir.


Endonezya

Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya, ayrıca en fazla Müslümanın yaşadığı ülkedir. Burası, gizemli yağmur ormanlarında yürürken ikide bir kredi kartınızı çıkartmaya gerek kalmadan eğlenebileceğiniz bir ülke. Beyaz kumsalları ve yeşil deniziyle kamp kurabileceğiniz gözde destinasyonlardan. Adalarında güneşin keyfini çıkarabileceğiniz sayısız yer bulunuyor.

Sırt çantasıyla gezebileceğiniz ülkeler

Nereden başlasam diye kafanızı kaşıyorsanız, başlangıç için Sumatra’yı deneyin. Sumatra’nın batısında Maninjau Gölü ve Harau Vadisi keşfetmeniz gereken yerler arasında. Kuzeyde bulunan Tangkahan’da çadırınızı bir şelalenin yakınına kurabilir, sıcak bir uyku çekebilirsiniz. Sabah sizi maymunların oynarken yaptığı gürültüler uyandıracaktır. Burada fillerin hortumları altında serin bir duş alabilir ardından isterseniz siz de onları yıkayabilirsiniz. Ne de olsa hayat müşterek.

Nepal

Asya kültürü ve tropik iklimiyle harika bir deneyim yaşayacağınız Nepal, el değmemiş kırsal bölgeleriyle size doğada sakin bir yürüyüş yapma imkanı verecektir.

Katmandu vadisine doğru yönelip Pashupatinath, Budhanilkantha ve Manakamana gibi Hindu ve Budist tapınaklarını ziyaret edebilirsiniz. Sırt çantasıyla gezen birçok gezginin uğradığı sevgi ve barış dolu bu bölgede, aylarca kalmak isteyeceksiniz.

Fotoğraflar: Fintechnews, fernandotravels, rotadisi, deepnature



Üç turistin çektiği Türkiye videosu izlenme rekorları kırdı

False