GeriSeyahat Ordu'nun misafir odası: Boztepe
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ordu'nun misafir odası: Boztepe

Ordu'nun misafir odası: Boztepe

Şehrin, yamaçlarına kurulduğu 450 metre yükseklikteki Boztepe, Ordu’nun manzarasına hayran kalınan bölgelerinden... Buradan kenti ve Karadeniz’i izlemek büyük bir keyif veriyor ziyaretçilere... Ancak buna rağmen Boztepe yıllardır istenen nitelikte değildi. Altyapı çalışmaları yapıldı, yolu düzeltildi, turistik tesisler ve restoranlar açıldı; adeta şehrin ‘misafir odası’ haline geldi...

Ordu’nun önemli turizm merkezi Boztepe, eteklerine kurulmuş kentin adeta zümrüt tacı. Yemyeşil bir tabiat harikası. Ancak yıllardır yolu, suyu ve halka açık alanı problem olan Boztepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yaptığı düzenleme ve çalışmalar sonunda ‘Ordu’nun misafir odası’ özelliğini kazandı.

Ordunun misafir odası: Boztepe
Boztepe

Boztepe’nin yolu asfaltlandı, esnafın düzensizliği ortadan kaldırılarak 27 adet büfe yapıldı. Halka açık alan trafiğe kapatılarak gürültü ve görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Bu bölge begonit taşla kaplanarak ziyaretçiler için keyifli bir yürüyüş yolu haline dönüştürüldü.

Temizliği her gün intizamlı bir şekilde gerçekleştirilen alanda yeni turistik tesis ve restoranlar hizmete alındı. Yamaç paraşütü pisti yenilendi. Otopark, çevre aydınlatma, yağmur suyu ve altyapı çalışmaları tamamlanan Boztepe, modern ve model görünümüyle turizmde iddialı bir konuma geldi.

Yamaç paraşütü yapılıyor

Boztepe, Başkan Güler’in göreve gelmesinin ardından yapılan çalışmalarla adeta şaha kalktı. Araç trafiğine kapatılan ve yeni dükkânlarıyla bir düzen kazandırılan, yamaç paraşüt pisti, otel, restoran ve halka açık alanlarıyla Boztepe, turizme can suyu olmaya devam ediyor. Yenilenen yüzüyle her gün binlerce kişiye ev sahipliği yapan Ordu’nun misafir odası Boztepe, vatandaşlardan tam not alıyor.

Saklı kalmış ada: Hoynat

Türkiye’de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir alanlardan biri olan ve gümüş martıların yaşadığı Hoynat Adası da Ordu’nun pek az bilinen değerlerinden... Sakin şehir unvanlı Perşembe’nin bir köyünde.

Kıyıdan sadece 100 metre uzaklıktaki bu doğa harikası adacık sahile kondurulmuş tek taş pırlanta adeta... Üstelik Hoynat Adası yapılan çalışmaların ardından her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği bir turizm merkezi artık.

Başkan Güler, geçmişte kamyonlarla çöplerin döküldüğü Hoynat Adası’nı iki etaptan oluşan projeyle bölgenin parlayan yıldızı haline getirdi.

Çaka Tüneli’ne kadar olan kısmı geçen yıl tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, tünelin çıkışından sonraki 300 metrelik alanı kapsayan ikinci etap çalışmalarını da bitirdi. Adanın karşısına seyir terası, otomobil park alanları, kumsala inişi kolaylaştıran ahşap basamaklar, oturma grupları, korkuluk ve gözlem dürbünü yapıldı.

Hoynat Adası, Karadeniz’i ziyaret edenlerin yeni rotası oldu. Eskiden çöplük olan ada ve atıl durumdaki çevresinde turistler artık kumsala inebiliyor, oturma gruplarında dinlenip seyir terasında adadaki kuş popülasyonunu izleyebiliyor.

Deniz turizmine yeni renk: Kuzey Yıldızı

Deniz turizmine yeni renk: Kuzey YıldızıTurizmin önemli bir parçası olan denizi etkin kullanmak amacıyla baÅŸlayan çalışmalar meyvelerini veriyor. Ordu BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’yu denizle bütünleÅŸtirmek amacıyla baÅŸlattığı tekne üretimiyle sörf, yelken, kano sporlarının yanı sıra ÅŸehir turizmini renklendiren gezinti vapuru ve yelkenli tekne turizm sektörünün önemli bir parçası haline geldi. Åžehit Temel ÅžimÅŸir Gezinti Vapuru ve Kuzey Yıldızı adlı yelkenli tekne kentlileri de turistleri de Karadeniz’den Ordu’yu ve dantel gibi kıyılarını gezdiriyor...Â

Ordunun misafir odası: Boztepe
Yoroz

Zirveye tırmanan Yoroz’a hayran kalıyor

Başkan Hilmi Güler’in Ordu ilinde var olan turizm alanlarının daha cazip hale getirilmesi ve turistik mesirelerin arttırılması amacıyla başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Başkan Güler’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde kent ormanı ilan edilen, 900 metre yüksekliğinde, Altınordu ilçesi, Saraycık Mahallesi sınırlarındaki Yoroz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de yapılan düzenlemelerle cazibesine cazibe kattı. Ordu ve Giresun’un kuşbakışı seyrinin yapılabildiği Yoroz Kent Ormanı, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürüyüş basamaklarının yenilenmesi, zirveye yakın bir alana ulaşım sağlayan ve acil durumlar dışında araç trafiğine kapalı bisiklet yolu, at safari pistleri ve yürüyüş parkuru üzerine oturma banklarıyla piknik masası yerleştirme ve son olarak zirveye yapılan seyir terasıyla bambaşka bir kimlik kazandı. Seyir terasına dev Türk bayrağı da oldukça yakıştı.

Ordunun misafir odası: Boztepe
Sırrıpaşa

Sırrıpaşa kentedeğer kattı 

Yenilenen haliyle rengârenk olan Sırrıpaşa Caddesi, Ordu’yu ziyaret edenlerin ilk duraklarından biri. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde, halk arasında Fidangör olarak bilinen Sırrıpaşa Caddesi’nde Başkan Güler’in talimatıyla başlattığı çalışmaları tamamlayarak vatandaşların kullanımına sundu. Altyapısı sil baştan yenilenen caddede cephe ve zemin iyileştirme projesi kapsamında 98 binanın dış cephesi yenilendiği gibi zemine de doğal taş döşenerek caddenin silüeti değiştirildi. Yapımı tamamlanan ve vatandaşların kullanımına sunulan cadde sağlam altyapısı ve modern görünümüyle Ordu’nun açık AVM’si haline dönüşürken kenti ziyaret edenlerin ilk duraklarından biri oldu.

Teleferikle de çıkılan Boztepe’deki tesisler turistlerin önemli bir durağı. Yoroz ise bisiklet yolları ve at safari olanaklarıyla doğa sporlarını sevenleri bekliyor. Sırrıpaşa renkli ve düzenli bir alışveriş caddesi...

False