GeriSeyahat Side Antik Kenti turizmin gözbebeği olacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Side Antik Kenti turizmin gözbebeği olacak

Side Antik Kenti turizmin gözbebeği olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığın 2022 yılından itibaren Antalya’nın Side ilçesini markalaştırmak ve destinasyon çalışması yapmak üzere hayata geçirdiği ‘Side Kültürel Miras Projesi’ni bir basın toplantısıyla tanıttı. Hürriyet Seyahat olarak kazı çalışmalarını yerinde gözlemlemek için biz de oradaydık. 2022 yılı kasım ayında başlayan proje kapsamında bugüne kadar Bizans Konutları, Anıtsal Çeşme, Hamam Gymnasium Yapısı, Büyük Hamam, Liman Hamamı, Tapınaklar Bölgesi ve AA Bazilikası, Dionysos Tapınağı gibi 14 ayrı noktada kazı ve onarım çalışmaları yapıldı. Side’de ören yeri sınırı belirlendi. Ziyaretçiler için güvenli ve aydınlatılmış bir gezi güzergâhı oluşturuldu. Böylece hem vatandaşlar hem de turistler aldıkları tek bir biletle antik kentin içini, antik tiyatroyu ve de Side Müzesi’ni ziyaret edebilecekler. Restorasyonu devam eden Side Antik Tiyatrosu’ndaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte belirli kurallar çerçevesinde konser, söyleşi, tiyatro, opera-bale gibi kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenecek. Hemen kıyıdaki tarihi yağhane yapısı da bakanlık tarafından kültürel miras kütüphanesine dönüştürülecek.

2023’te yeni bir rekor kırılabilir

Erken rezervasyon kampanya duyurularına 6 Şubat depremleri nedeniyle 40 gün ara veren Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar “Sadece fiyat avantajı değil, yer bulmak için de erken rezervasyon çok önemli” diyor. 2022 yılını Jolly olarak tüm hedeflerin üstünde, hatta sektör ortalamasının da üzerinde bitirdiklerini söyleyen Vardar, bu yıl yurtdışından da talebin beklenenden fazla olduğunu ve turizmde yeni bir rekor beklediklerini söylüyor.

Side Antik Kenti turizmin gözbebeği olacak

Dünyanın en güzel destinasyonlarında sabit kur artı indirim

Türkiye’de Antalya ve Bodrum’da; Avrupa’da Sicilya ve Marbella’da; Seyşeller, Mauritius gibi egzotik bölgelerde standart lüks ve ‘sıfır stres’ hizmeti veren Club Med fiyatlandırmada da bu yaz için özel bir indirim sunuyor. Her şey dahil konseptiyle hizmet veren tüm Club Med’lerde ‘avantajlı sabit kur’ ve bunun üzerinden yüzde 20’ye varan indirim yapılıyor. Club Med’in teklifi karadaki tesislerinin yanı sıra Akdeniz ve Karayipler’de yelken açan zarif ve yaratıcı yolcu gemisi Club Med 2’de de geçerli.

Side Antik Kenti turizmin gözbebeği olacak

Sabiha Gökçen’den üç yeni rota

Uçuş destinasyonları arasına üç yeni rota daha ekleyen Sabiha Gökçen Havalimanı, 1 Haziran itibariyle British Airways ile Londra Heathrow Havalimanı’na, Pegasus Havayolları ile de Yunanistan’ın Rodos ve Midilli havalimanlarına uçuş sağlayacak. Böylece ISG’nin 45 havayoluyla 50 ülkede ulaşım sağladığı destinasyon 150’ye ulaşacak. Sabiha Gökçen Havalimanı, 2023’ün ilk üç ayında yolcu sayısını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttırdı. Tüm operasyonel süreçlerini yapay zekâ desteğiyle takip eden Sabiha Gökçen Havalimanı, konforlu bir yolculuk için ihtiyaç duyulan hizmetleri mobil uygulamayla yolcularına sunuyor.

Side Antik Kenti turizmin gözbebeği olacak

Uzun hafta sonu sezonu açılsın!

Hafta sonuyla birleşen 19 Mayıs resmi tatili için plan yapanlara, ETS özel seçenekler sunuyor. ETS’nin ‘resmi tatillerin tadını çıkarın’ diyerek hazırladığı listede Bodrum’un güzelliklerini huzurla yaşamak isteyenlere Voyage Torba; Mavi Bayraklı plajıyla deniz keyfine gastronomik bir deneyim eklemek isteyenlere Bodrum Park Resort; Antalya’da Akdeniz’in sıcak suları ve spor aktiviteleriyle Rixos Park Belek; profesyonel çocuk kulübü ve haftada bir düzenlenen çocuk festivaliyle Güral Premier Belek gibi oteller öne çıkıyor.

False