GeriSeyahat Norveç'te yılın en güzel zamanı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Norveç'te yılın en güzel zamanı

Norveç'te yılın en güzel zamanı

Norveç haziran ayı başından ağustos ayı sonuna kadar süren güneşli günlerde, maceraperestleri pastoral kıyılarına davet ediyor.

Norveç fiyordlarında kruvaziyerle çıkılacak bir turda hafızanıza kazınacak başlıca unsurlar doğa harikaları: Dev buzullar, yemyeşil dağlar, şelaleler. Buna kültürel açıdan zengin şehirleri de ekleyin. Bu cruize’ların rotası rotası Norveç’i keşfetmenizi sağlayacak bir program sunmakla kalmıyor, dünyanın en pahalı ülkelerinden birini ekonomik koşullarda gezme fırsatı da veriyor. Fiyordlarda yılın büyük bölümünde hava yağışlı. Güneşli günler sizin için önemliyse ağustos sonuna kadar gidin. Aslında bu dönemde bile kesintisiz güneş garantisi yok. Siz yine de yağmurluğunuzu, şemsiyenizi yanınıza alın.
Bu turlarda kullanılan gemilerin çoğu küçük limanlara rahatlıkla yanaşacak özellikte. Bununla birlikte büyük gemilerin lüksüne de sahip oluyor. Yemek salonları, ortak kullanım alanları tatmin edici.

Norveçte yılın en güzel zamanı

COSTA LUMINOSA

2 bin 14 kişilik kapasiteye sahip bir gemi. İçinde kapalı ve açık yüzme havuzu ve kumarhanesi var. 7 gecelik tur Kopenhag’dan yola çıkıyor. Gemi Hellesylt, Geiranger, Skjolden, Bergen, Stavanger’e uğruyor. Fiyatlar kişi başı 770 Euro’dan başlıyor.

QUEEN MARY 2

Uzunluğu 3 futbol sahasına eşit gemide 17 güverte var. Bu transatlantik denizlerdeki ilk Canyon Ranch Kaplıca Kulübüne, güneş sistemini canlandıran uzay kubbesine, en büyük balo salonuna, en büyük kütüphaneye, iki katlı tiyatro salonuna, beş adet kapalı ve açık yüzme havuzuna (havularda bulunan toplam su ağırlığı 500 ton), jakuzilere, butiklere ve geniş çocuk bahçelerine sahip. 7 günlük Norveç turu Bergen, Geiranger, Olden ve Stavanger’e gidiyor. Vergi ve ekstra ödemeler hariç balkonlu kabinde kişibaşı fiyatı 1349 Euro’dan başlıyor.

VISION OF THE SEES

Maksimum 2,435 yolcu kapasiteli Vision of the Seas‘in gemi içinde çok fazla aktivitesi bulunuyor. Gemide bir spa, iki havuz, altı jakuzi ve büyük bir tiyatro sahnesi var. Kopenhag’dan başlayan tur Stavanger, Alesund, Geiranger ve Bergen’e uğradıktan sonra yine Kopenag’da bitiyor. Balkonlu kabinde kişibaşı fiyatı 1430 Euro’dan başlıyor.

False