GeriSeyahat Makedonya Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Makedonya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Makedonya Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Makedonya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Makedonya Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Makedonya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Makedonya, vize konusunda Türk vatandaşlarına çok önemli kolaylık sağlayan ülkeler arasında yer alır. Hizmet, hususi ya da diplomatik kullanımı için tahsis edilen pasaport sahiplerinin ülkeye 90 günü geçmemek kaydı ile vizesiz giriş yapmasına imkan veriyor. Daha önce ise, herhangi bir neden ile Makedonya’dan sınır dışı edilen kişilerin bu imkandan yararlanmasına da imkan verilmiyordu. Makedonya vize istiyor mu tüm detayları ile sizler için derledik.

Ülkemizden Makedonya'ya gitmek isteyen pek çok kişi, Makedonya vize istiyor mu merak ediyor. Makedonya'da uzun bir süre kalmak isteyen, oturum ya da çalışma talep edecek olan kişilerin vize sunması gerekir.

Makedonya Vize İstiyor mu?

Makedonya, vize konusunda Türk vatandaşlarına önemli avantajlar sunan ülkeler arasında yer alır. Makedonya, Türk vatandaşlarından hususi, hizmet ya da diplomatik kullanım için pasaport tahsil edilen kişilerin 90 günü aşmamak şartı ile ülkeye vizesiz girme imkanı veriyor. Fakat Makedonya'da uzun bir süre yaşamak, çalışma ya da oturum izni talep etmek isteyen kişilerden vize talep ediyor.

Türkiye'den Makedonya'ya Seyahat için Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye'den Makedonya'ya seyahat etmek için vize almak gerekmiyor. Fakat yapacağınız seyahatin 90 günü geçmemesi gerekiyor. Aynı zamanda seyahat için gittiğiniz Makedonya'da oturma ve çalışma izni almak istiyorsanız vize şartı bulunuyor. Makedonya'ya siyah, yeşil ve gri pasaporta sahip olan kişilerin kısa dönemli olmak şartı ile ülkeye vizesiz bir şekilde giriş yapmasına izin verilir.

Umumi kullanıma açık bulunan pasaportlarda ise, kişilerin vize alması zorunlu bulunuyor. Makedonya, yeşil pasaport sahiplerinin 90 günü geçmemek şartı ile ülkede kalmak istemesi halinde vize talep etmeden de giriş işlemlerine izin verir. Makedonya, vize talep işlemleri sırasında isteyen kişilerin alanında uzman olan danışmanlık firmalarından destek almasına da imkan tanınır.

False