GeriSeyahat Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Genel yayın yönetmenimiz Ahmet Hakan, 28 Kasım’daki köşe yazısında “Karlı dağlardaki tüm tesisler, kayakçı zevkine göre oluşturuluyor. Bizi düşünen yok. Sevdiğim şey şu: Dağ başında, karların ortasında, ahşaptan yapılmış bir kar oteli” yazınca jürimize pisti olmayan ama kar tatili yapabileceğimiz adresleri sorduk. Dağ evinden butik otele, huzura davetiye çıkaracak önerileri sıraladık.

Antikçağ esintileriyle
KATERİNA SARAYI HOTEL, MERKEZ/KARS
Canan Demiray

Tarihi, mimarisi ve yerel lezzetleriyle karlar altında görülmeye değer bir şehir Kars. Vaktiniz varsa Doğu Ekspresi’yle bembeyaz manzarayı izleyerek seyahat edebilirsiniz. Antikçağ’dan kalma Ani Harabeleri ve İpekyolu Köprüsü kalıntıları oldukça etkileyici. Kars’a gitmişken kışın donan Çıldır Gölü’nün üzerinde kızakla gezebilirsiniz. Kars Kalesi’nden şehir manzarasını izleyebilirsiniz. Kars Cephesi Harp Tarihi Müzesi de oldukça ilgi çekici. Gastronomi meraklıları Boğatepe Köyü’ne ve peynir müzesine mutlaka uğramalı. Şehrin tarihi oteli Katerina Sarayı, Çariçe Katerina için eşi Çar Nikola tarafından yaptırılmış. Kars Kalesi manzarasına karşı ısınıp istirahat etmek için bu şık oteli tercih edebilirsiniz.

(0474) 223 06 36 @katerinasarayi

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Yedigöller yolu üzerinde
HİNDİBA DOĞA EVİ, MENGEN/BOLU
Burcu Gürtürk Kadak

Her mevsimde kendine özgü bir güzelliğe bürünen Hindiba Doğa Evi, karlarla kaplandığında adeta bir masal diyarına dönüşüyor. Dokuz taş ev, üç bungalov ve bir otağ çadırıyla hizmet veren butik otel, Bolu’nun tüm güzelliklerini önünüze seriyor. Yedigöller yolu üzerindeki otelden adımınızı dışarı attığınızda mis gibi orman kokusunu içinize çekebilir, muhteşem doğa manzarası eşliğinde yürüyüş yapabilir, ateşinizi yakıp şarkılar söyleyebilirsiniz. Oraya kadar gitmişken dillere destan Mengen mutfağını da deneyimlemeden dönmeyin.

(0374) 356 31 38 @hindiba_dogaevi

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Peribacaları büyülüyor
ARGOS IN CAPPADOCIA, KAPADOKYA/NEVŞEHİR
Ebru Erke

Nevşehir’de kış inanılmaz huzurlu… Konumu Kapadokya’nın en güzel yerlerinden birinde. Hiç otelden çıkmasanız bile etrafınızdaki manzara, peribacaları adeta sizi büyülüyor. Bu sezon bir yeniliğe gittiler. Ömür Akkor’un danışmanlığında Nahita Restoran açıldı. Bu da oteli gastronomik anlamda daha da öteye taşıdı. Kar manzarası eşliğinde bu lezzetlerin tadını doyasıya çıkarıp güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer.

(0384) 219 31 30 @argosincappadocia

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Kültür ve sanatla iç içe
DİVAN ÇUKURHAN, ALTINDAĞ/ANKARA
Erdal İpekeşen

Koç Grubu’nun eski bir Ankara evini restore edip modern teknolojinin sağladığı imkânlarla harmanladığı bu mekân, ortaya harika bir karışım çıkarmış. Toplam 18 odalı butik otelde her oda farklı anlayışla döşenmiş. Divan grubunun işlettiği otelde servis ve hizmet kalitesi de çok iyi. Otel binası gibi tarihi bir kimlik taşıyan, hemen yanıbaşındaki Çengelhan da Rahmi M. Koç Müzesi ile konuklarını tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Bu otelde konaklayıp başta Anıtkabir olmak üzere Ulus semtindeki diğer müzeleri de gezebilir, kültür ve sanat etkinliklerine katılabilirsiniz.

(0312) 306 64 00 @divancukurhan

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Adrenalin dolu yürüyüş
PARK ILICA, PINARBAŞI/KASTAMONU
Figen Kokol

Dağların eteğinde, yeşillikler içindeki kanyonlar şehrinde konaklayabileceğiniz yerlerden biri Park Ilıca. Tesis Pınarbaşı merkeze araçla 15 dakika, Ilıca Şelalesi’ne yürüyüşle 10 dakika mesafede. 14 bungalov, restoran, dinlenme salonu, kamp, oturma, yemek alanları ve kocaman bahçesiyle hizmet veriyor. Bana göre bölgede görebileceğiniz en etkileyici yerlerden biri Horma Kanyonu. Kanyon üzerinde oluşturulmuş 3 kilometrelik ahşap yol sayesinde inanılmaz, adrenalin dolu bir yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca Valla Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Çatak Kanyonu, Küre Dağları Milli Parkı, Loç Vadisi ve Ilgarini Mağarası görülmesi gereken yerlerden.

(0366) 771 23 57 @park.ilica

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Saklı cennet
ORMANA ACTIVE, İBRADI/ANTALYA
Nurgül Büyükkalay

Ardıç, sedir ve çam ormanlarının çevrelediği, el değmemiş bir doğaya sahip, Toroslar’da saklı bir cennet. Kışın da bembeyaz manzarasıyla kartpostal güzelliğinde. Ormana Active, geleneksel Osmanlı mimarisini yansıtan ve yörede ‘düğmeli evler’ diye bilinen yapıları restore etmiş. Bu butik otelde doğallığı korunmuş katran ağacının kokusu ve şöminenin yaydığı sıcaklığın eşliğinde uyuyabilirsiniz. Çevrede gezebileceğiniz yerlerden biri, Türkiye’nin en büyük yeraltı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası. Mağaranın beyaz travertenleri, sarkıtları ve dikitlerine hayran kalacaksınız. Yolunuz Eynif Ovası’na düşerse de bölgede özgürce dolaşan vahşi yılkı atlarından gözlerinizi alamayacaksınız.

(0242) 692 30 30 @ormanaactive

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Huzurlu bir tatil imkânı
NG ENJOY HOTEL, SAPANCA/SAKARYA
Saffet Emre Tonguç, Hürriyet Seyahat yazarı

Sapanca Gölü kadar sırtını dayadığı Samanlı Dağları sayesinde de etkileyici bir doğaya sahip olan NG Enjoy Hotel, ailece huzurlu bir tatil imkânı sunuyor. Göl ve orman manzaralı, detayların incelikle düşünüldüğü odaları çok ferah ve şık tasarlanmış. Türk ve dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranları, açık ve kapalı havuzları hem çocuklara hem de yetişkinlere özel alanlarıyla sakinliği ve eğlenceyi bir arada bulabilirsiniz. Otelin en sevdiğim yanıysa yürüyüş yapabildiğiniz ormanlık alanı. Yaklaşık yarım saat mesafedeki Kartepe’de karın tadını çıkarıp otelin SPA’sında rahatlamanın tadına varabilirsiniz. (0264) 242 56 00 @ngsapanca

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Ormanın içinde...
IHLAMUR TERAS, YENİCE/KARABÜK
Uğur Biryol

İstanbul’dan yaklaşık 5 saatlik bir yolculukla gidilebiliyor, özel aracınızla daha kısa sürebilir. Safranbolu’ya da oldukça yakın. Ihlamur Teras, Yenice’ye hâkim konumundaki yerleşkesiyle çok huzurlu bir alternatif. Bungalovlar 2-4 kişilik tasarlanmış. Dilediğiniz kombinasyonda kalabiliyorsunuz. Restoranla aralarında yürüme mesafesi 5 dakika sürmüyor. Akşam yemeği için menüden ızgaralar, pideler, çorbalar seçebiliyorsunuz. Kahvaltılarıysa şahane; lavaş türü bir pideyle başlıyorsunuz güne. Yakındaki Şeker Kanyonu’na yürüyüş yapabilirsiniz ya da geleneksel evleri görmek için paralelindeki Tir Mahallesi’ne gidebilirsiniz.

(0370) 797 00 78 @ıhlamurterasyenice

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Trenle ulaşım konforlu
TASİGO HOTEL, ODUNPAZARI/ESKİŞEHİR
Sermet Severöz

Anadolu’nun medeniyet üssüne yüksek hızlı trenle ulaşmak en konforlusu zira İstanbul’dan 3 saat, Ankara’dan da 1.5 saat gibi bir sürede Eskişehir’e ulaşabiliyorsunuz. Şehirde Kent Park, Balmumu Müzesi, Sualtı Dünyası, Lületaşı Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Devrim Otomobil ve Sazova Parkı mutlaka görülmeli. Eskişehir’e gidip ‘çi börek’ yemeden dönülmez. Papağan ve Kırım Çi Börek bu işin ustaları. Ülkemize başta Odunpazarı Modern Müzesi gibi pek çok eşsiz kültür ve sanat etkinliğini kazandıran Rana-Erol Tabanca çiftinin oteli Tasigo, kentteki en iyi konaklama alternatiflerinden. Çam ormanlarının gölgesindeki otel hemen hemen 4-5 ay karlar altında.

(0222) 211 03 00 @tasigohotels

Kayak yapmadan da kışın tadı çıkar

Sıcacık ev ortamı
VITA NATURALIS, AYVACIK/ÇANAKKALE
Serda Büyükkoyuncu

Ayvacık’ın Büyükhusun Köyü’nde, 300 metre rakımda bir kuş yuvası gibi konumlanan Vita Naturalis doğaya uyumlu mimarisi, incelikle düşünülmüş detayları ve muhteşem yemekleriyle Kaz Dağları’nın tertemiz havasına davet ediyor. Otelde doğallık kadar konforun da ön planda olduğu 12 oda var. Odalardaki döküm sobalar köy evi sıcaklığı yaratıyor. Popina adını verdikleri restoranlarında mevsim ve deniz ne sunarsa ona göre değişen ama lezzetini hiç kaybetmeyen sofralar hazırlanıyor. Bahçedeki ısıtmalı açık yüzme havuzuysa yaz-kış misafirlerin hizmetinde. Kaz Dağları’nın tepelerine ocak, şubat aylarında kar düşüyor. Dağ havasını içinize çekip sakinliğin tadını çıkarın.

(0532) 465 34 37 @hotel_vitanaturalis

False