GeriSeyahat İstanbul - Nairobi arasındaki trafik hızlandı ve ucuzladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul - Nairobi arasındaki trafik hızlandı ve ucuzladı

İstanbul - Nairobi arasındaki trafik hızlandı ve ucuzladı

Kenya Havayolları’nın Türkiye’den direkt seferlere başlaması ve Kenya’nın Türk turistlerden vize istememesi Türkiye ile Kenya arasındaki turist trafiğini hızlandırdı. İstanbul Nairobi arasındaki direkt seferlerin başlamasıyla Türk turistler hem zamandan tasarruf etti, hem de paradan. Çünkü daha önceleri 2-3 bin Euro civarında ücret ödenen Kenya turları promosyonlarla birlikte bin Euro civarlarına düştü.

Kenya turlarını cazip kılan nedenlerden biri de Afrika’nın vahşi doğası. Çünkü turlarda Afrika kıtasının sönmüş kilimanjaro eteklerindeki, geniş savan ve nehirler arasında kalan Masai Mara Ulusal Parkı geziliyor. Vahşi hayvanlar için mükemmel bir ekosistem oluşturan ve "Out of Africa" filmine ev sahipliği yapan dev park, Türk turistlerin de ilgisini çekiyor.

Bu vahşi topraklarda aslanlar, filler, leoparlar, çitalar ve zürafalar arasında ciplerle gezmek ve Afrika yerlilerini çadırlarında ziyaret etmek olanağı var. Ayrıca Doğu Afrika’nın büyük başkenti Nairobi’de gezmek de oldukça keyifli.

HAZİRANA KADAR GÖÇ VAR

Cafe Tour yurtdışı operasyon bölümü sorumlusu Tülay Özkan, dünyanın en büyük vahşi hayvan göçünün Kenya ve Tanzanya arasında ocak - mart ayları arası gerçekleştiğini söylerken, hayvan göçünün nedenlerini ise şöyle anlatıyor:
/images/100/0x0/55eb055ff018fbb8f8a5d247


"Tanzanya’nın Serengeti Ulusal Parkı’nın düzlükleri için bu aylar en kurak dönem. Bu nedenle de hayvanlar hazirana kadar Serengeti’nin batısına doğru yürüyorlar. Göç dalgası Kenya’nın 320 kilometrelik bir alana yayılan Masai Mara Ulusal Parkı’nın sulak arazileri arasında son buluyor. Bu göçe yüz binlerce zebra, buffalo ve antilobun yanı sıra aslan, leopar ve çita gibi hayvanlar da katılıyor. Serengeti’den yola çıkan hayvanları en iyi gözlem yeri Grumeti nehri geçişi. Masai Mara yönündeki tersine göç ise ağustos - eylül aylarında gözlemleniyor."

Yağmur oranı ve iklim değişiklikleri nedeniyle, bu içgüdüsel doğal olay için kesin rota vermek mümkündeğil ama dünyadaki en zengin doğal hayat rezervi Masai Mara’yıgörmemek gezginler için kayıp olarak tanımlanıyor. Çünkü burada yıl boyunca aslan, Leopar, çita, fil, buffalo, suaygırı, gergedan, zürafa, zebra, antilop, geyik, ceylan, yaban domuzu, babun ve şebek görmek mümkün. Bu arada 5 - 8 gün arasında değişen sürelerde düzenlenen turları Cafetur, Peninsula Tur, Asyatur, Gezigen Turizm, Maris Travel ve Fest Travel gibi acenteler düzenliyor.

ZORUNLU AŞI UYGULAMASI YOK AMA...

Kenya Türk vatandaşlarından konsolosluk kanalıyla vize istemiyor. Türkiye’den gidenlere ülkeye girişte vize veriliyor. Altı aylık geçerli pasaportu olanlara vize verilirken problem çıkartmıyorlar. Nairobi havaalanına inen Türk yolcular vize veya ayakbastı parası altında 50 dolar bir ücret ödeyerek vize alabiliyor.

Sağlık yönünden bakılırsa da ülkeye girişte zorunlu bir aşı uygulaması yok. Sıtma tehlikesine karşı yola çıkmadan sıtma hapları almak bir önlem olabilir. Kenya’da bulunduğunuz süre içinde vücudunuzun susuz kalmaması için azami dikkat göstermelisiniz. Bu arada kapalı şişe sularının bulunamayacağı durumlar için de turistlerin yanlarında klor tabletleri taşımasında fayda var. Ayrıca gece rahat uyumak istiyorsanız sivrisinekler için cibinlik taşımak ve çeşitli sinek kovucular kullanmak gerekebilir.

KONAKLAMA TESİSLERİ ÇOK ŞIK

Kenya, Afrika’da safarilerin ilk yapıldığı ülke ve bu nedenle bu tür seyahatler için altyapısı çok iyi oturmuş. Diğer Afrika ülkelerine göre, çok büyük bir yüzölçümü olmamasına rağmen, jeografik çeşitliği oldukça zengin. Hayvanlarla dolu savanlar, buzul kaplı dağlar, sık ormanlar, Rift Valley bölgesindeki göller ve volkanlar ve palmiyelerle çevrili, bembeyaz kumsalıyla Hint Okyanusu sahili ülkeyi turistler için cennet haline getiriyor. Bu arada konaklama tesisleri de çok şık. İngiliz sömürgesi olduğu zamandan kalan otel ve kulüplerin zarafeti ve "game lodge" denilen, doğayla bütünleşmiş, genellikle küçük fakat son derece konforlu ve yüksek kalitede hizmet sunan bir konaklama türü de var.
False