İş seyahatleri için gerekli app’ler!

En çok sevdiğim seyahatler, işle ilgili mesajlara hiç bakmama lüksüne sahip olduklarım. Tek sorun şu ki en son ne zaman öyle bir tatil yaptığımı hatırlamıyorum. Sürekli bildirim yumurtlayan cebimizdeki casuslar sayesinde yıllık izinleri dahi iş seyahati kapsamına rahatlıkla sokabiliyoruz. Ancak bir de sadece iş nedeniyle yapılan yolculuklar var. Çoğu zaman gittiğimiz şehre göz bile gezdiremeden kendimizi dönüş uçağında bulduğumuz geziler. Gezilerimiz… İşte bugün iş seyahatlerini kolaylaştıracak bazı dijital ipuçlarıyla karşınızdayım.

Haberin Devamı

Fatura koleksiyonculuğu

İş seyahatlerinin en yorucu taraflarından biri de fatura toplamaktır. Bu aşamayı savsaklamak gezinin (yorgunluktan da daha fazla) pahalıya patlaması anlamına gelebilir. Neyse ki söz konusu süreci mobil uygulamalarla kolaylaştırabiliyoruz. Expensify ve Concur gibi app’ler faturaların fotoğrafını çekip hızlıca scan etme imkanı veriyor. Uygulamaların içinde kredi kartını sisteme tanıtmak, bir masraf raporu oluşturmak, muhasebe departmanına ilgili raporları iletmek gibi özellikler de var. Artık cebinizdeki buruşmuş fişleri ütülemek zorunda değilsiniz.

Wi-Fi avcılığı

“Şu tarihler arasında ofis dışında olacağım. Gerekli durumlarda X bey veya Y hanıma ulaşabilirsiniz” otomatik mesajının bir beyaz yakalı serabından ibaret olduğu dünyamızda işleri takip etmek ve e-posta temizlemek için her yerde ve koşulda internete ihtiyaç duyuyoruz. Avast Wi-Fi Finder en yakınızdaki Wi-Fi noktalarının güvenlik ve hız bilgilerini verirken WiFox benzer bir hizmeti 350’den fazla havaalanı için sunmakta. İnternet olmayan noktalarda çok veri harcamamanız için ise size geçmiş bir yazımı öneriyorum: http://hry.yt/LFBAD

Haberin Devamı

Havaalanı konforculuğu

Rötarlar havacılığın önemli parçalarından biri. Bu durumlarda bekleme fiilini daha az can sıkıcı yapan unsurların başında ‘Lounge’lar geliyor. LoungeBuddy uygulamasına uçuş, mil, statü, kredi kartı türü gibi bilgileri eklediğinizde hangi salona girebileceğiniz bilgisini alabiliyorsunuz. Havaalanlarıyla ilgili kuyruk uzunluklarından, restoran yorumlarına, detaylı haritalara kadar her bilgi için ise GateGuru’yu öneririm. Havaalanından çıktığınızda ‘Nerede ne yemeliyim?’ sorularının yanıtları ise Yelp ve Foodspotting app’lerinde.

İş seyahatleri için gerekli app’ler

Gezi planlamacılığı

Piyasada sayısız uçuş takip uygulaması mevcut. Hatta yukarıda bahsettiğim GateGuru’nun özellikleri arasında da bu var. Ancak App in the Air yaratıcı adı ve çevrimdışı moduyla biraz daha fark yaratmayı başarmış durumda. TripIt ise uçak biletini aldıktan sonraki süreçte tüm gezi detaylarını tek uygulamadan yönetmeyi sağlayan bir seyahat rehberi. 30 gün deneme süresini ilk yolculuğunuzda denemenizi öneriyorum.

Yazarın Tüm Yazıları