GeriSeyahat İran Vize İstiyor Mu? Türkiye'den İran'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İran Vize İstiyor Mu? Türkiye'den İran'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

İran Vize İstiyor Mu? Türkiye'den İran'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

İran, sık sık vize isteyip istemediği merak edilen ve internetten araştırılan ülkelerden biridir. Özellikle İran'a seyahat edecek olan kişiler tarafından vize isteyip istemediği sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan İran'ın seyahat için vize isteyip istemediğini öğrenebilir buna göre gerektiğinde konu ile ilgili bilgilerinizi kullanma imkanına sahip olabilirsiniz. İran vize istiyor mu? Türkiye'den İran'a seyahat için vize almak gerekiyor mu tüm detayları ile derledik.

İran, 90 günü aşmamak kaydı ile 180 gün içinde pasaport sahibi olan kişilerden vize talep etmez. Eğer seyahat 90 günden daha fazla ise kişilerin vize başvurusu yapmaları gerekir.

İran Vize İstiyor mu?

İran, özellikle birçok kişi tarafından merak edilerek gezilmek istenen ülkelerden biridir. Özellikle İran'a gitmek isteyen kişiler tarafından vize isteyip istemediği de merak edilmesinden dolayı araştırılmaktadır. İran, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydı ile pasaport sahibi olan kişilerden herhangi bir vize istemez. Bu koşula uymayan kişilerin seyahat öncesi İran Konsolosluğuna giderek vize başvurusu yapmaları gerekir.

Türkiye'den İran'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Özellikle Türkiye'den İran'a seyahat etmek isteyen kişiler vize gerekip gerekmediğini araştırmaktadır. İran, Türkiye'den sık sık ziyaretçi alan bir ülkedir. Türkiye'den İran'a turistik olarak ziyaret gerçekleştirmek isteyen kişiler Bordo, Yeşil, Siyah ya da Kırmızı pasaport sahibi iseler ve 180 gün içinde 90 günü aşmadıysa İran'a vizesiz olarak giriş yapma şansına sahiptir. Aksi bir durumda olan kişilerin İran Konsolosluğuna vize başvurusu yapması ve vize ile İran'a girmesi gerekir. İran 90 günü aşan kişiler için vize talep eder ve bu kişilerin İran'a seyahat etmek için mutlaka İran Konsolosluğundan alınmış vizelerinin olması gerekir.

False