GeriSeyahat Harry Potter'ın oyun parkı: Diagon Alley
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Harry Potter'ın oyun parkı: Diagon Alley

Harry Potter'ın oyun parkı: Diagon Alley

Asaları hazırlayıp, süpürgelerinize atlayın. Dünyanın yeni eğlence zirvesi Harry Potter’ın 400 milyon dolara mal olan yeni oyun parkı Diagon Alley gelecek hafta ABD’de açılıyor.

Expecto Patronum!!! 8-10 yaşlarında bir çocuk, bundan bir hafta sonra sihirli asasını doğrultacak ve ağzından çıkan bu iki kelimenin işe yarayıp yaramadığına bakacak. Elbette bir şey olacağı yok ama çocuk buna pek aldırmayacak. Çünkü o asayı, hayali kahraman Harry Potter’ın da bizzat gidip aldığı yerden, Garrick Ollivander’in ünü sihirbazlar dünyasını sarmış dükkânından satın almış olacak. Dükkândan dışarıya adım attığında da o dünyanın şamatalı Diagon Alley çarşısını tüm mekânları, sırları, iyi-kötü sihirbazlarıyla birlikte kendisini bekliyor bulacak.

Harry Potterın oyun parkı: Diagon Alley

Universal Stüdyoları, JK Rowling’in Harry Potter serisindeki ‘sihirbazlar çarşısı’ Diagon Alley’yi, yaklaşık 400 milyon dolar harcayarak, ABD’nin Orlando şehrinde sıfırdan ve gerçek boyutlarıyla kurdu. Beraberinde inşa edilen ‘Gringotts’tan Kaçış’ oyun parkıyla beraber dünyanın en büyük tema parkı unvanını ele geçiren bu yeni dünya, 8 Temmuz günü biz ‘bulanık’lara (kitapta sıradan insanlara böyle deniyor) perdelerini açacak. Halihazırda binlerce insanın her gün kuyruğa girmesine neden olan ‘Wizarding World of Harry Potter’ tema parkına (içinde Potter ve arkadaşlarının gittiği Hogwarts okulu ve Hogsmeade köyü bulunuyor) Hogwarts Express treniyle bağlanan bu dev park, eğlence dünyasının yeni zirvesi.

HOGWARTS EXPRESS İLE YOLCULUK

Harry Potterın oyun parkı: Diagon Alley

Önce bir tüyo: Buraya varmak için King’s Cross İstasyonu’ndaki gizli geçitte yolunuzu bulmalısınız. Geçit duvarda. Diagon Alley’e adımınızı attınızsa artık güvenli topraklardasınız. Etrafınıza bakın, tasarım aşamaları bizzat Rowling’in onayından geçen envai çeşit dükkân göreceksiniz. Weasley’lerin Şaka Dükkânı’nda türlü zıpır oyuncak edinebilirsiniz; Borgin ve Burkes’teyse ‘ruh emicilerin’ maskeleri satılıyor. Madam Malkin’de her ortama göre cüppe, Wiseacre’da her ihtiyaca hizmet eden sihirli alet edevat, Scribbulus’ta Hogwarts yönetmeliklerine uyumlu yazı gereçleri var. Quidditch müsabakalarına katılacaksınız, forma ve süpürgeler de az ileride satılıyor. Yazının başında bahsi geçen Ollivander’de bir interaktif asanın fiyatı 44 dolar 95 cent; birazcık dürttüğünüzde size Diagon Alley’deki 27 noktanın haritasını açıyor. “Aman, basit bir çubuğa para veremem” derseniz, çarşıda görevli ‘sihirbaz’lardan kendi asalarını isteyin; memnuniyetle ödünç vereceklerdir.

Harry Potterın oyun parkı: Diagon Alley

Bin bir çeşit ayrıntının hiçbirini atlamamaya gayret ederek dolaşsanız da tepesinde dev bir ejderhanın tünediği Gringotts Bankası’nı kaçırmanıza imkân yok. Bankaya girdiğinizde sabırla para sayan goblin’lerin yanından geçin ve sizi mahzenlere indirecek derme çatma vagonlara atlayın. Gerçek macera işte burada başlıyor. Yerin yedi kat altındaki mahzenden kaçmaya çalışırken, ‘Kim Olduğunu Bilirsin Sen’in yani kötülükler kralı Voldemort ile şirret Bellatrix Lestrange’ın saldırısına uğrayacaksınız. Neyse ki yalnız değilsiniz. Harry Potter ve arkadaşları yardımınıza koşmak için hemen yanınızda. Gerçekten.

Harry Potterın oyun parkı: Diagon Alley

Yine de bir ejderhanın yüzünüze alev püskürtmesine engel olamayacaksınız. Kurtulacak mısınız? Orası size kalmış...

Harry Potterın oyun parkı: Diagon Alley

False