GeriSeyahat Haftanın seyahat haberleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Haftanın seyahat haberleri

Haftanın seyahat haberleri

Seyahat editörlerimiz sizler için bu haftanın kaçırılmaması gereken fırsatlarını ve seyahat haberlerini derledi. İşte detaylar...

Tayland’daki mağara turist akınına uğruyor

Tayland’da geçen haziran, suların yükselmesiyle 12 genç futbolcunun mahsur kaldığı mağara, turist akınına uğruyor. Ülkenin kuzeyinde bulunan Tham Luang Mağarası, 16 Kasım’da yeniden ziyarete açılmıştı. Bugün önünde turistlerin uzun sıralar oluşturduğu mağarada, genç futbol takımı ve çalıştırıcıları 17 gün boyunca korku içinde kurtarılmayı beklemiş, kurtarma ekibinden bir dalgıç denemeler sırasında hayatını kaybetmişti. İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, dünyanın nefesini tutup izlediği başarılı kurtarma operasyonunun ardından mağara uluslararası şöhrete kavuştu. Ziyaretçilerin içeri girmesine hâlâ izin verilmiyor ancak girişinde fotoğraf çekmek serbest. Mağaranın çevresindeki 100’den fazla hediyelik eşya dükkânı da ilgiden memnun.

Haftanın seyahat haberleri


Heyecanlı bir yolculuğa hazır olun...

Tura Turizm 19 Ocak’ta dokuz gece 10 gün sürecek Afrika turu düzenliyor. Sun City, Johannesburg ve Cape Town görülecek yerler arasında. Bu eğlenceli turda aslan parkını görebilir veya heyecanlı bir safari yolculuğuna çıkabilirsiniz. Gidiş-dönüş uçak bileti ve konaklama dahil turun fiyatı
13.700 TL.

Polat Erzurum kayak sezonunu açtı...

Türkiye’de kayak turizminin en gözde merkezlerinden biri olan Palandöken’de kayak keyfini 5 yıldızlı bir kalite ile yaşamanız için Polat Erzurum Resort Hotel yeni sezonda müşterilerini bekliyor. 4 kişilik liftleri, otelin önünde yer alan telesiyej sistemi, herkesin ısıtmalı özel dolabı olduğu 500 metrekarelik modern kayak odası, dağ manzaralı kafesi Snowdeck ve karda çocuk oyun alanı ile Polat Erzurum Resort kayakseverlerin vazgeçilmez adresi.

Haftanın seyahat haberleri


Gävle Keçisi bugün yükseliyor

En ilginç Noel geleneklerinden biri, İsveç’in Gävle kentinde 1966’dan beri sürdürülen dev Gävle Keçisi (Gävlebocken) heykeli. Her yıl aralık ayının ilk günlerinde kentin Kale Meydanı’na (Slottstorget), samandan dev bir keçi heykeli kuruluyor. Bu aslında İsveç’in tüm hediyelik eşya dükkânlarında satılan ünlü Yula Keçisi figürünün dev bir kopyası. Onu bu kadar şöhretli yapansa, 1966’dan bu yana tam 37 kez zarar verilmiş olması. Hatta Noel dönemini nadiren sağlam atlattığı söylenebilir. Çoğunlukla birileri tarafından ateşe veriliyor. Ancak çalındığı, araba çarptığı, parça parça edildiği de olmuş. Artık iki aşamalı çit, kameralar ve güvenlik görevlileri tarafından korunuyor.

Türkiye’de ilk ve tek

Kartalkaya’daki konumu itibariyle İstanbul ve Ankara’dan kısa sürede ve kolaylıkla ulaşılabilen DorukKaya Ski & Mountain Resort, kış sporları keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz bir tesis. Türkiye’nin ilk ve tek ‘Snow Tubing’ parkında hem yetişkinler hem de çocuklar karın keyfini doyasıya çıkarıyor. Projesi Avusturyalı mühendisler tarafından yapılan Türkiye’nin ilk snowpark tesisleri ile kayak ve snowboard tutkunları için buluşma noktası.

Haftanın seyahat haberleri

False