GeriSeyahat Fransa'nın en görkemli 5 şehri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fransa'nın en görkemli 5 şehri

Fransa'nın en görkemli 5 şehri

Her köşesinden tarihe dair bir detay çıkan, atmosferiyle büyüleyen Fransa'nın sonbahara yakışan en ihtişamlı şehirlerini derledik. İşte Fransa'nın en görkemli şehirleri...

Avrupa'nın en büyüleyici ülkelerinin başında gelen Fransa, her ne kadar Paris ile öne çıksa da ülkede keşfedilecek pek çok güzel şehir bulunuyor. Siz de Fransa'yı Paris dışında keşfetmek istiyorsanız sonbahar zamanları ülkeyi ziyaret etmek için en iyi zamanlar. İşte Fransa'nın en ihtişamlı şehirleri:

1. Marsilya

Eski binaları, tarihi arnavut kaldırımları ve harikulade manzarası ile Marsilya, Fransa'nın gizli kalmış cennet şehirlerinden biri. Paris kadar olmasa da oldukça canlı olan bu şehir, aynı zamanda Fransa'nın en büyük ikinci şehri konumunda. Akdeniz'in en büyük limanına sahip olan Marsilya, limanlarıyla geçmişten günümüze kadar oldukça gelişen bir şehir. Akdeniz iklim özellikleri taşıyan Marsilya'da eski limandan şehir turuna başlayabilirsiniz.

Fransanın en görkemli 5 şehri

2. Nice

Güney Fransa'da yer alan ve ülkenin en ünlü tatil beldelerinden biri olan Nice, yaz aylarında ülkenin en lüks tatil beldelerinden birine dönüşüyor. Masmavi suları ve uzun kumsalı ile turistlerin de ilgi odağı olan Nice, ziyaretçilerine hem muhteşem bir tatil hem de birbirinden lezzetli Fransız yemeklerini tatma imkanı sağlıyor. Civarda yer alan lüks tatil noktaları ve şirin köyleri ile Nice tatili muhteşem bir serüvene dönüşüyor.

Mehmet Y. Yılmaz Fransa'nın en güzel yürüyüş rotalarından birini kat ediyor:

Fransanın en görkemli 5 şehri

3. Lyon

Fransa'nın üçüncü büyük şehri olan Lyon, Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan bir bölgeye sahip. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü kentte, fiyatlar Paris'e kıyasla oldukça ekonomik. Sıcak atmosferiyle sizi kendine bağlayan bu şehir rönesans ve gotik mimari eserler bulabileceğiniz tarihi açıdan zengin bir ülke. Şehir ünlü gastronomik tatları ve yemekleriyle de ön plana çıkıyor. Rhone ve Saone nehirlerinin kesiştiği bu muhteşem şehri mutlaka keşfetmelisiniz.

Fransanın en görkemli 5 şehri

4. Bordeaux

Paris'e benzerliğiyle Fransa halkı arasında Küçük Paris olarak bilinen Bordeaux, aynı zamanda Uyuyan Güzel diye de adlandırılır. Neoklasik mimariye sahip yapılarıyla öne çıkan kent, ünlü Garonne nehrinin kenarına kurulmuş bir liman şehri konumunda. Unesco Dünya Mirasları listesine 2007 yılında girmeyi başaran Bordeaux, yıl boyunca sanat, müzik ve kültürel aktiviteler yönünden zengin.

Fransanın en görkemli 5 şehri

5. Strasbourg

Noel'in başkenti olan Strasbourg, Fransa'ya dahil olmasına rağmen sınır komşusu olan Almanya'dan da izler taşıyor. Şirin evleri, rönesans mimarisine sahip yapıları ve dar sokakları ile sizi Ortaçağ dönemine götüren bu kenti Noel zamanında keşfetmelisiniz.

Fransanın en görkemli 5 şehri

False