GeriSeyahat Dubai Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Dubai'ye Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dubai Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Dubai'ye Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Dubai Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Dubai'ye Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Yıl içerisinde ülkemizden Dubai'ye pek çok kişi seyahat etmek istemektedir. Bunun için Türk vatandaşları vize başvuruları yapmak istemektedir. Fakat ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek bazı vatandaşların vize almasına gerek yoktur. Peki Dubai vize istiyor mu? Türkiye'den Dubai'ye seyahat için vize almak gerekiyor mu? Dubai için vize başvuruları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Ülkemizde yurtdışına seyahat edecek olan kişilerin en çok araştırdıkları konulardan birisi de vize başvurularıdır. Bu anlamda Dubai ülkesine gidecek olan bazı kişiler pasaport çeşidine göre vize almak zorunda bazı kişilerin ise vize almalarına gerek yoktur.

Dubai Vize İstiyor mu?

Dubai Vatandaşlık ve İkamet Bölümü Ofisi, Birleşik Arap Emirlikleri vize yönetmeliğine göre Türkiye Cumhuriyeti Umuma mahsus Bordo Pasaportuna sahip kişilerin Dubai seyahatlerinden önce Dubai vizesi almaları gerekmektedir. Bu nedenle Dubai ülkesine gidecek olan Türk vatandaşların eğer Bordo Pasaportları var ise vize almaları şart olmaktadır.

Bunlar ile birlikte diğer pasaportlara sahip kişiler vize almadan Dubai ülkesine vizesiz girebilmektedir. Bu pasaportlar Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaportlardır. Bu pasaportlara sahip olan kişiler 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vize almadan Dubai'ye gidebilmektedir.

Türkiye'den Dubai'ye Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir. Bu nedenle Birleşik Arap emirlikleri Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu vize için hizmet vermemektedir.

Elektronik vize başvuru işlemleri sadece Dubai tarafından yetki verilmiş olan seyahat acenteleri aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Vize İşlem Merkezi yolcuları için müracaat yapmaya ve sonuçlandırmaya tam olarak yetkili olmaktadır.

False