GeriSeyahat Çocuklar dünyayı keşfetsin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çocuklar dünyayı keşfetsin

Çocuklar dünyayı keşfetsin

İlk ve ortaöğretimde eğitime 14 Kasım Pazartesi’den itibaren bir hafta ara verilecek. Cuma son ders zilinden sonra başlatırsanız tatil tam 9 gün! Hem yakın hem uzak yurtdışı tatil rotaları için oldukça uygun bir dönem. Jürimize sorduk Paris’ten Filibe’ye birçok ülkeden çocuk dostu şehirler önerdiler; müzeler, tema parkları, lezzet durakları gezgin aileleri bekliyor.

Sanat ve eğlence merkezi
Paris, Fransa

‘Romantik şehir’ imajıyla biliniyor olabilir ama Disneyland, Paris’i çocuklar için çok eğlenceli bir rota haline getiriyor. En sevdikleri çizgi film karakterleriyle ve dev oyuncaklarla dolu neşe parkı çocukları çok mutlu edecek. Paris’in en büyük eğlence parklarından Parc Astérix de çok hoşlarına gidebilir. Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Sacré-Coeur Bazilikası ve Jardin des Plantes botanik bahçesi görülesi diğer noktalar. Saffet Emre Tonguç tavsiye ediyor.

Çocuklar dünyayı keşfetsin

‘Harry Potter’ hayranları için
Londra, İngiltere

Yan yana sıralanmış Bilim Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi ile Victoria ve Albert Müzesi Londra’da görülmeyi hak eden yerlerden. Eğer çocuğunuz bir ‘Harry Potter’ hayranıysa Warner Bros. stüdyolarını da ziyaret etmek gerek. Bir tekne turu yapıp Tower Bridge’in altından geçebilirsiniz. Regent Caddesi’ndeki Hamleys oyuncak dükkânını da listeye alın. Serda Büyükkoyuncu “London Eye’dan muhteşem manzarayı seyretmek unutulmaz bir deneyim olabilir” yorumunu yapıyor.

Çocuklar dünyayı keşfetsin

Avrupa’nın Lego merkezi
Billund ve Kopenhag, Danimarka

Şatoları, parkları ve muhteşem limanıyla Kopenhag çocuklu aileler için en güzel rotalardan biri. Lego’nun anavatanı Billund’daki Legoland ise çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekecek. Şehrin hayvanat bahçesi ziyaret edebileceğiniz popüler yerlerden. Hotel Legoland ve The Lodge Billund konaklama için tercih edilebilir. Ömür Kurt’un favorilerinden.

Çocuklar dünyayı keşfetsin

Mikrop müzesi ilgi çekici
Amsterdam, Hollanda

Biblo görünümlü binaları, kanalları, yemyeşil parkları ve müzeleriyle tam bir çocuk dostu şehir Amsterdam. Nemo Bilim Müzesi çocukların eğlenirken öğrenebilecekleri bir aktivite merkezi. Van Gogh Müzesi’ndeki sanat etkinlikleri de çok eğlenceli. Mikrop Müzesi, oldukça ilgi çekici bir adres. Esra Abalı “Tekne evlerden birini kiralamak tatilinize neşe katabilir” yorumunu yapıyor.

Çocuklar dünyayı keşfetsin

Şovlarıyla ünlü eğlence durağı
Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Kar pistinden çöl safarisine, tüplü dalıştan alışverişe kadar birçok seçenek bulabileceğiniz Dubai’de sıcağın tadını da çıkarmaya devam edebilirsiniz. Dünyanın en büyük kapalı eğlence parklarından IMG Worlds of Adventure’da, yemek ve alışveriş merkezi Motiongate Park’ta ve şovlarıyla ünlü Dubai BollywoodParks’ta güzel vakit geçirebilirsiniz. Nurgül Büyükkalay’ın önerisi.

Çocuklar dünyayı keşfetsin

Deniz ve kültür tatili iç içe
Bangkok ve Phuket, Tayland

Yağmur ormanlarında yürüyüş yapmak ve tapınakları ziyaret ederek farklı kültürleri tanımak için Uzakdoğu’nun en popüler şehirlerini seçebilirsiniz. Phuket’te Phi Phi Adaları’nda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Bangkok’ta Altın Buda heykelini görün, tekneyle kanal turu yapmayı ihmal etmeyin. Burak Özberk “Bangkok’taki Blue Elephant’ta yemek yemenizi tavsiye ederim” diyor.

Dev bir lunapark
Rust, Almanya

Paris’teki Disneyland’den sonra Avrupa’nın en popüler ikinci tema parkı Europa-Park, Rust’ta sizi bekliyor . Dev lunapark oyuncakları, hız trenleri ve gizemli mağaralar sadece çocukları değil, büyükleri de çok eğlendirecek. Bu şehri ayrıcalıklı kılan özelliklerden biriyse Fransa’nın Strazburg, Almanya’nın Freiburg ve İsviçre’nin Basel şehirlerine arabayla bir saatlik mesafede olması. Erdal İpekeşen’in tavsiyesi.

Prensler ve prenseslerin müzesi
Viyana ve Salzburg, Avusturya

Müzeler, saraylar ve müzikle buluşmak için istikamet, Viyana. Leopold Müzesi’ne giderek çocuğunuzu Egon Schiele’nin eserleriyle tanıştırabilirsiniz. Schönbrunn Sarayı’nın çocuk müzesinde prensler ve prenseslerin yaşamlarına tanık olmak mümkün. Canan Demiray “Çikolatalı sacher tartını Demel Pastanesi’nde yiyin” diyor ve Mozart’ın doğum yeri Salzburg’daki oyuncak müzesinin görülmesi gerektiğini söylüyor.

Vizesiz gidilebilir
Karadağ, Balkanlar

Hem huzur verici Adriyatik sahilleri hem de tarihi zenginliğiyle çocuklarınızla keşfedebileceğiniz harika bir alternatif. Sahil beldelerinden Perast’ta konaklayabilir, Kotor’da surların içindeki eski şehir merkezinde zamanda yolculuk yapabilirsiniz. Pescaria Dekaderon restoranında katedral manzarasına nazır öğle yemeği yiyebilirsiniz. Karadağ’ın Miami’si olarak bilinen Budva şehrine uğramayı unutmayın. Özlem Demir öneriyor.

İki günlük Avrupa gezisi
Plovdiv, Bulgaristan

Gülay Barbaros Altan “Ara tatillerde yakın ülkelere gitmeyi seviyoruz. Bu kez planımız iki yıl ara verilen Sofya trenine binip Plovdiv’e, yani bizim verdiğimiz isimle Filibe’ye gitmek. Kenti Romalılar kurmuş ve uzun süre Osmanlı hâkimiyetinde kalmış. Eski şehir ve çarşıyı gezip bol bol tarih sohbetleri yaparız kızım Bilge’yle. Tren yolculuğu bu gezinin büyük ödülü olacağı için uygun fiyatlı iki günlük bir Avrupa gezisi hepimizi mutlu eder” diyor.

False