GeriSeyahat Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Yeni yılda ufkumuzu açacak, bize ilham verecek, seyahatler planlamamıza yardımcı olacak en iyi YouTube seyahat kanallarını jürimize sorduk. Tüm dünyayı gezeninden kendi karavanını yapıp çift olarak yola çıkanına, süpermarketlerdeki ürünleri tanıtanından Everest’te saz çalanına birçok farklı gezginin kanalı sıralamaya girdi. İşte bu yılın en iyi ‘gezgin kanalları’ listesi!

Fotoğrafçının objektifinden
Rotasız Seyyah / Abone sayısı: 650 bin

Kanalın sahibi, 2010’dan beri dünyayı gezen bir fotoğrafçı, Mehmet Genç. Dünyanın farklı coğrafyalarında ilginç seyahat deneyimleri yaşıyor ve bunları paylaşıyor. İran’da Kaşkay Türklerinin obalarına gidiyor, Amazon’da yaşayan Marubo kabileleriyle birlikte yaşıyor, Umman’da bedevilerle çöl yaşamını deneyimliyor. Ayrıca ‘Rotasız Seyyah-Yol Hikâyeleri’ kitabının ikincisi yayımlandı. Nurgül Büyükkalay “Eskinin beyaz yakalısı şimdinin modern gezgini. Rotasız Seyyah adıyla çıktığı yolculuklarda gezmeye tutkusu olan çoğu insana ilham veren hikâyeleri var. Paylaşımlarını keyifle izleyip farklı kültürlere dair birçok şey öğrenebilirsiniz” diyor.

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Sırt çantasıyla markette
Bir Hayalin Peşinde / Abone sayısı: 343 bin

“Ben Deniz. Çocukluğundan beri seyahat etmeye düşkün Fethiye doğumlu bir backpacker yani sırt çantalı, seyahat âşığı bir Türk vatandaşıyım” diyerek tanıtıyor kanal sahibi Deniz Pehlivan kendini… Burak Özberk önerirken “Tüm dünyayı geziyor ve özellikle gittiği yerlerde süpermarketleri tanıtıp ürünlerin fiyatlarını göstermesi ilgi çekiyor” diyor.

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Sınırları zorluyor
Yiğit Can İç / Abone sayısı: 238 bin

Pandemi sırasında uzun süre Hindistan’da kaldı, 2017’den beri dünyayı geziyor. Serda Büyükkoyuncu’nun önerisi: “Farklı deneyimler yaşarken sınırları zorlamak onun için hiç problem değil. Gittiği yerleri oldukça detaylı ve samimi bir dille anlatıyor. Bisiklet turu da izlemeye değer.”

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Dijital göçebe
Yol Günlükleri / Abone sayısı: 2.1 milyon

Kendini gezi fotoğrafçısı, profesyonel blog yazarı ve dijital göçebe olarak tanımlıyor Emre Durmuş. Dönüşü belli olmayan bir dünya turunun içinde. Kanalında, sırt çantasıyla çıktığı yolculuklarda gezdiği ülkelerin kültürünü, insan hikâyelerini ve çeşitli seyahat ipuçlarını paylaşıyor.

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Karavanla yollarda
Trail of Us / Abone sayısı: 286 bin

Burçin ve Erdi Vahid çifti maceraya kurumsal hayatı bırakıp, yaptıkları karavana Mars adını verip atılıyorlar… Hem Türkiye içinde hem de yurtdışında geziyor, hikâyelerini paylaştıkları videolar çekiyorlar. Aynı zamanda doğa, kamp tatili için rota önerileri ilgi çekici.

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Ülkelerin bilinmeyenleri
Gezmek En Kolay / Abone sayısı: 132 bin

Everest’te saz çalıp türkü söyleyen, Hindistan’ın renkli festivallerine katılan, Asya’da sokak lezzetleri peşine düşen bir gezgin Anıl Ünlü... Nurgül Büyükkalay “Ülkelerin bilinmeyen yanlarını göstermesini seviyorum. Şu an Afrika seyahatinden güncel paylaşımlar yapıyor” diyor.

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Otostopla başladı
Değişik Yollarda / Abone sayısı: 378 bin

2017’de işinden istifa edip yola çıkmış Mehmet Sendinç. Bahar Gündoğdu “Everest yürüyüşümün ilk günü tanıştık ama videolarından tanıyordum. Kendi gibi ilginç rotaları tüm gerçekliğiyle önümüze sunarken bitmeyen enerjisi ve neşesiyle ilham veriyor. Şu an Asya’da” diyor.

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

İstifa etti, gezgin oldu
Yağmur Arat / Abone sayısı: 374 bin

O da işten istifa edenlerden. İlk Japonya seyahatinde kapsül otel deneyimini yayımlamaya karar veriyor. Video kısa sürede 1 milyon izlenmeye ulaşıyor. O günden sonra deneyimlerini takipçileriyle paylaşmaya devam ediyor. Balon otel, uçak otel gibi farklı mekânlarda konaklıyor.

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Yol hikâyeleri eşlik etsin
Yolda Bi Blog / Abone sayısı: 74 bin 700

Asya ve Umut tanıştıkları andan itibaren birlikte gezen bir çift. 4 yıl önce yüksek lisans için Almanya’ya taşınmışlar. Kimi zaman Yunanistan’a, kimi zaman Küba’ya gidip hikâyelerini paylaşmaya karar vermişler. Dünyayı gezen ve yurtdışına taşınmak isteyenlere öneriler sunuyorlar.

Çevrimiçi dünyanın ilham veren seyyahları

Tarihi ve sanatıyla birlikte...
Ömer Kaptan / Abone sayısı: 60 bin 300

Okuduğu kitabelerle dikkat çeken araştırmacı, kendi adıyla açtığı kanal için şunları söylüyor: “Hiçbir ideolojiye angaje olmadan kültür, sanat ve tarihe dair araştırma yapmaktan keyif alanlar, öğrenmeyi sevenler ve öğrendikçe genç kalacağının farkında olanlar buyursun...”

False