GeriSeyahat ‘Caddelerde rüzgâr, aklımızda yeni yıl var’
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
‘Caddelerde rüzgâr, aklımızda yeni yıl var’

‘Caddelerde rüzgâr, aklımızda yeni yıl var’

Şehrin enerjisini ve kültürünü; yaşam stilini yansıtır caddeler… Başlığa ‘uyarladığımız’ gibi şarkılara, şiirlere konu olur. Yaklaşan yeni yılın heyecanıyla ışıl ışıl süslenen caddelerde alışveriş her zamankinden daha da zevkli. Vitrinlere baka baka yürümenin tadı çıkarılacak, yorulunca lezzetli molalar verilecek en iyi alışveriş caddelerini jürimize sorduk.

Modanın kalbi
Karnaval havasında Ulaşılabilir markalar da var Tropikal bir cennet Mücevherden çikolataya...
Via Monte Napoleone

Beşinci Cadde Via Del Corso Orchard Yolu İstasyon Caddesi
Milano, İtalyaDünyada modanın başkentleri arasında gösterilen Milano’nun dar ama şık caddesi Via Monte Napoleone’da hem dünyaca ünlü markaların hem de İtalya’nın yerel butiklerinin en şık mağazaları sıra sıra dizili. Nurgül Büyükkalay “Şık mağazaların ve butiklerin arasında moda yolculuğu yapabilir, şehrin tarihi pastanesi Cova’da klasik İtalyan pastaları ve iyi bir kahve için mola verebilirsiniz” diyor. Sermet Severöz’e göre de “Evrenin en şık giyimli insanları buraya ışınlanmış gibi”...

‘Caddelerde rüzgâr, aklımızda yeni yıl var’

İngiliz zarafetinin buluşma rotası
Bond Caddesi
Londra, İngiltere

Piccadilly ile Oxford Caddesi’ni birbirine bağlayan caddenin geçmişi 18’inci yüzyıla uzanıyor. Bir zamanlar sanat galerilerinin sıralandığı bir yerken şimdi alışveriş tutkunlarının tercihi. Aynur Tattersall “Son moda koleksiyonlardan seçilen kıyafetlerle bezenmiş gösterişli, rengârenk vitrinlerin cazibesine kapılıyorum gezerken” diyor.

‘Caddelerde rüzgâr, aklımızda yeni yıl var’

Karnaval havasında
Beşinci Cadde
New York, ABD

Uluslararası markaların amiral mağazalarıyla ucuz ve pahalı yan yana; gerçek bir alışveriş hazinesi. Türkiye markalarına da rastlamak mümkün. Cadde karnaval havasında, her daim kalabalık. Nurgül Büyükkalay burayı Noel döneminde gezmiş ve süslenen mağaza vitrinlerinin seyrine doyamamış.

‘Caddelerde rüzgâr, aklımızda yeni yıl var’

Ulaşılabilir markalar da var
Via Del Corso
Roma, İtalya

Muhteşem tarihi ve mimarisiyle gezginleri cezbeden Roma, alışveriş meraklılarının da gözdesi. Bir zamanlar at yarışlarının yapıldığı bir yerken şimdilerde Roma’nın zarafetini yansıtan bir alışveriş merkezine dönüşmüş. Caddeden Trevi Çeşmesi ve İspanyol Merdivenleri’ne rahatça gidebilirsiniz. Saffet Emre Tonguç’un da önerilerinden.

‘Caddelerde rüzgâr, aklımızda yeni yıl var’

Tropikal bir cennet
Orchard Yolu
Singapur

Yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki caddede tropikal ağaçlar, rengârenk billboard’lar, çeşit çeşit mağaza ve lüks alışveriş merkezleri sıralanıyor. Adını Hindistan cevizi ve meyve bahçelerinden alıyor. Doğu ve Batı’nın giyim, eşya ve yiyecek markalarının uyumlu bir sentez içinde sergilendiği caddede sanat galerileri de var.

‘Caddelerde rüzgâr, aklımızda yeni yıl var’

Mücevherden çikolataya...
İstasyon Caddesi
Zürih, İsviçre

Eski şehrin sınırlarındaki cadde, Merkez Tren İstasyonu’ndan başlayarak Zürih Gölü’ne kadar uzanıyor. Birbirinden özel butikler ve mağazaların sıralandığı caddede saatten mücevhere, çikolatadan giyime Avrupa’nın en şık dükkânları var. Birçok kez yılbaşı döneminde ‘Avrupa’nın en güzel süslenen caddesi’ de seçildi.

Mağazalar ve sanat iç içe
Gan Via
Madrid, İspanya

Şehrin en meşhur alışveriş caddesi olmasının yanı sıra en önemli tarihi ve turistik noktalarından biri. Büyüklü küçüklü çok sayıda mağaza, sinema ve tiyatro salonlarına ev sahipliği yapıyor. Cadde boyunca Madrid’in canlı atmosferini hissederek yürümek çok güzel.

Nişantaşı’nın kalbi
Abdi İpekçi Caddesi
İstanbul, Türkiye

Gece kıyafetlerinden gündelik stile hatta butik mağazalara kadar birçok farklı seçenek bulabilirsiniz. Neslişah Şatıroğlu “Dünyaca ünlü markaların ve lokal tasarımcıların merkezi Nişantaşı, şüphesiz vazgeçilmez alışveriş noktalarından biri” diyor.

Hem otantik hem hareketli
Wangfujing Caddesi
Pekin, Çin

Caddenin büyük bir kısmı turistler ve şehrin sakinlerinin daha rahat alışveriş yapması için trafiğe kapalı. Aynur Tattersall “Caddenin otantikliği ve hareketliliği nedeniyle görülmesi ve alışveriş deneyimi yaşanması gereken bir yer” diyerek öneriyor.

Alsancak’ın harikalar diyarı
Kıbrıs Şehitleri Caddesi
İzmir, Türkiye

Dünyaca ünlü moda markalarının yanında lokal butikler ve tasarımcı dükkânları da var. Alsancak’ta alışveriş yapmanın en güzel yanlarından biri, hemen sonrasında Kordon’a karşı içilen yorgunluk kahvesi. Ebru Erke’nin de tavsiyelerinden.

False