GeriSeyahat Burcu Kara'nın favorileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Burcu Kara'nın favorileri

Burcu Kara'nın favorileri

Oyuncu Burcu Kara, yaz aylarını çok seviyor. Fırsat buldukça seyahate çıkıyor. Doktora yapıyor. Aynı zamanda birde tv programının hazırlığını sürdürüyor. Bir yandan da senaryo okuyor. Yeni bir diziyle ekranlara dönmesi an meselesi. Yazın bitmesini hüzünle karşılayan Kara, şimdiden önümüzdeki yazın hayalini kurmaya başladı bile. Kara’nın tercih ettiği mekânlarsa şöyle...

Burcu Karanın favorileri

GRAND PLAZA OTEL / ROMA

Burcu Karanın favorileri

Roma’yı çok seviyorum. İtalya’nın tarihine ve mimarisine ilgiliyim. Bu nedenle İtalya’da, özellikle de Roma’daki her yapı beni büyülüyor. İtalyan mimarisiyle yıllanmış ve her santimi el işçiliğinin nadide eserleriyle bezenen bu otele bayılıyorum. Konumu ve servis kalitesini de atlamamak lazım (Ekimde klasik çift kişilik oda 876 TL - grandhotelplaza.com).

HOTEL DE PARIS / MONACO

Burcu Karanın favorileri

Monaco’da lüks ve ihtişamıyla büyüleyen bir yer. Şehri yaşamak isteyenlerin kalması gereken bir otel. Terasından Monaco’yu izlemek bile yeterli. Lobideki sanat eserlerinden hizmet kalitesine şehriyle uyumlu bir otel (Otelde ocak ayına kadar yer yok. İkinci haftadan itibaren oda fiyatı yaklaşık 1800 TL - hoteldeparismontecarlo.com).

ÇIRAĞAN OTEL / İSTANBUL

Burcu Karanın favorileri

İstanbul’u anlatmaya kelimeler yetmez. Onu yaşamak için Çırağan en mükemmel ve ihtişamlı adres. (Ekim ayı oda fiyatı yaklaşık 2100 TL - kempinski.com).

Burcu Karanın favorileri

RALPH LAUREN / PARIS

Burcu Karanın favorileri

Mimarisi ve hizmet kalitesiyle Paris’in uygun fiyatlarıyla önde gelen restoranlarından biri. Yemekleri lezzetli, sosları başarılı. Kendilerine has lezzetleri ve mönülerinde Amerikan ve İngiliz lezzetlerine yer veriyor olmaları dikkat çekici.

LE CAFE DU JARDIN EZE / GÜNEY FRANSA

Burcu Karanın favorileri

Nice yakınlarındaki tarihi Eze’deki restoran Cote d’Azur kıyılarındaki favorim. Nefis şehir manzarasına sahip ağaçlar altında şık bahçede nefis Fransız-Akdeniz lezzetleri ve şarapları. Tatlılarını da unutmamalı (chevredor.com).

TOPAZ RESTAURANT / İSTANBUL

Burcu Karanın favorileri

Gümüşsuyu’nda kurulduğu günden bugüne dünya çapında pek çok ödülün sahibi restoran Akdeniz ve Osmanlı lezzetleriyle şekillenen başarılı bir mönüye sahip. Harika Boğaz manzarasında özellikle geceleri bir akşam yemeği deneyimi kesinlikle unutulmaz (topazistanbul.com).

Burcu Karanın favorileri

KARABATAK / İSTANBUL

Burcu Karanın favorileri

Karaköy’deki kafe hoş iç dizaynıyla pazarları bir kahve için güzel bir tercih. İstanbul’da alışageldik kafelerden sıyrılmak ve farklı bir mekânda vakit geçirmek isteyenlere öneririm (karabatak.com).

BRIANT PARK CAFE / NEW YORK

Burcu Karanın favorileri

Briant Park, New York’ta en sevdiğim park. New York Halk Kütüphanesi’nin hemen yanındaki parktaki kafeye uğrayıp bir kahve almadan günüme başlamam (bryantpark.org).

CAFE DE PARIS / MONACO

Burcu Karanın favorileri

Cafe de Paris, Monaco Meydanı’nda yer alıyor. Kafede bir an soluklanıp Monaco’nun şatafatlı hayatına bir göz atabilirsiniz. Oraya oturup bir saat geçirmek bile çok eğlenceli oluyor.

False