GeriSeyahat Amsterdam'da yapmanız gereken 5 şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Amsterdam'da yapmanız gereken 5 şey

Amsterdam'da yapmanız gereken 5 şey

Amsterdam, tam anlamıyla bir rüya şehri... Çiçek kokularıyla, fırından yeni çıkmış pastalarıyla, yeşil alanlarıyla Amsterdam’da hayallere dalıp gidebilirsiniz. İşte Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da görmeniz ve yapmanız gereken 5 şey...

Bisiklet sürün

Amsterdam kesinlikle bisiklet dostu bir şehir. Şehri keşfetmenin en iyi yollarından biri de hiç şüphesiz bir bisiklet kiralamak.

Amsterdamda yapmanız gereken 5 şey

Bike City (bikecity.nl) bu konuda size yardımcı olacak.

Sanata doyun

Sanat ve tarih sevenlerin kaçırmaması gereken The Rijks Müzesi (rijksmuseum.nl) 9-5 arası açık ve giriş ücreti 17.50 Euro. Van Gogh Müzesi (vangoghmuseum.nl) de ilgililerini mutlu edecek. Giriş ücreti 17 Euro.

Yerliler gibi yiyin

Amsterdamda yapmanız gereken 5 şey

“Pirinç masası” olarak tercüme edebileceğimiz “rijsttafel”, aslen Endonezya’ya özgü bir çeşit “açık büfe yemek” anlayışı olsa da, Hollandalılar bunu kendi yemek kültürlerine adapte etmişler.

Amsterdamda yapmanız gereken 5 şey

Tujuh Maret (tujuhmaret.nl)’te 27.75 Euro karşılığında menünün tadını çıkarabilirsiniz.

Anne Frank’in evini ziyaret edin

Televizyon ve filmlere defalarca konu olan Anne Frank ve günlüğünü yerinde görmeye ne dersiniz? annefrank.org’dan online rezervasyon yaparak 9.50 Euro karşılığında Frank’in evini ziyaret edebilirsiniz.

“Çiçekçi geldi hanım!”

Amsterdamda yapmanız gereken 5 şey

Çiçek pazarlarını sevenler için Amsterdam bulunmaz fırsat! Mis kokulu taze çiçekler için Bloemenmarkt’i, daha fazlası içinAlbert Cuypmarkt’ı (albertcuyp-markt.amsterdam) görebilirsiniz.

Fotoğraflar: tripsta, independent, dutchies, tripadvisor, thinglink, famoushostels

False