Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 20:42

Sağlık Bakanlığı personel alımı için harekete geçiyor. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 yılı içerisinde toplam 36 bin personel alımı yapmaya hazırlandıklarını ifade etti. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2018 yılında hangi kadrolarda gerçekleşecek? İşte, Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında bazı detaylar

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı personel alımı için hareket geçti. Kadro bekleyen on binlerce sağlık mezunun merakla araştırdığı Sağlık Bakanlığı personel alımı için olumlu açıklamalar yapan Bakan Ahmet Demircan, toplam 36 bin kişinin kadroya dahil edileceğini açıkladı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, bakanın açıklamaları ve bazı detaylar

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu hakkında henüz net bir bilgi verilmedi. Tarih konusunda açıklama yapıldığı takdirde haberimizin içerisine eklenecektir.

36 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "2018 yılı içerisinde, 9 bin doktor atayacağımızı tahmin ediyoruz. 27 bin ebe ve hemşire kadrosu oluşturmaya gayret ediyoruz ve bunu tamamlayacağız inşallah. Taşeronlarla ilgili yasal düzenlemenin bitmesini bekliyoruz." dedi.

Demircan, TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, sağlık hizmetinin büyük bir fedakarlıkla yapılacağını belirterek, tüm doktor, ebe, hemşire, yardımcı sağlık personelini selamladığını söyledi.

Sağlığın siyaset üstü bir alan olduğunu ve bu yüzden konuya siyaset üstü yaklaşılması gerektiğini belirten Demircan, "Sağlık 7/24 stop etmeden çalışan bir makinedir. Her şeyi doğru ve yerinde yapmak zorundayız, hata ve ihmale yer yok." diye konuştu.

Türkiye'nin sağlık alanında geçmişle kıyas edilmeyecek kadar büyük yol aldığını ifade eden Demircan, nitelikli yatak noktasında hedeflerin gerçekleştiğini, hastaneleri yenilemeye devam ettiklerini, yoğun bakım ünitelerinin de dünya standartlarına kavuştuğunu kaydetti.

Bakan Demircan, aile hekimi olarak 23 bin civarında doktorun çalıştığını bu sayıyı 35-40 bin seviyesine yükseltmeyi, aile hekimi başına 2 bin 500 civarında bir nüfusu hedeflediklerini anlattı.

PERSONEL İHTİYACI VE ATAMALAR

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Pratisyen hekim açığının 5-6 yıl içinde kapanacağını öngördüklerini, uzman açığını kapatmak için de Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) katılma kontenjanını 6 binden 8 bine çıkardıklarını vurguladı.

Sağlık Bakanı Demircan, atamalara ilişkin olarak da şöyle konuştu:

"2017'te ataması yapılan, toplam yerleşen personel sayımız yani kura çeken personel sayımız 12 bin 380, bunlardan 11 bin 233'ünün ataması yapıldı. Kalan bin 147 kişinin ise güvenlik soruşturmaları, değerlendirmeleri devam ediyor. Biz mümkün olduğunca bu güvenlik soruşturmalarında atamadan yana tavır içindeyiz, çok açık bir şekilde çünkü bizim ihtiyacımız var. Bizim ihtiyacımız olan bu kadroların görev yapmalarını istiyoruz. Ben ekim ayında bunu bitiririz diye düşünmüştüm, bitmedi ama eridi yani sayı bin 143'e düştü, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde gidiyoruz. Zaten önümüzdeki iki hafta, üç hafta sonra da yeni bir kura çekilecek, kura dönemi geliyor. İnşallah, onlar da daha hızlı ilerler.

2018 yılı içerisinde, 9 bin doktor atayacağımızı tahmin ediyoruz en azından, onlar zaten otomatik, mecburi hizmetten dolayı alıyoruz. 27 bin ebe ve hemşire kadrosu oluşturmaya gayret ediyoruz ve bunu tamamlayacağız inşallah. Taşeronlarla ilgili yasal düzenlemenin bitmesini bekliyoruz. Bu konudaki yasal düzenlemeden sonra ihtiyacımıza göre bu sefer artık taşeron işçi alınmayacak, yeni düzenlemeye göre alınacak, orada da ihtiyacımızı karşılayacak rakamı alacağız."

Bakan Demircan, Türkiye'nin OECD ülkeleri içerisinde hekim ve hemşire sayısı açısından en az personele sahip olduğuna dikkati çekerek, "Biz, sağlık çalışanlarının çok büyük bir fedakarlık içerisinde hizmet verdiklerine inanıyoruz.

Şehir hastaneleriyle Türkiye'de sağlık alanında çok büyük bir sorunun çözüme kavuşturulduğuna işaret eden Demircan, "Türkiye bu hastaneleri yaptırıyor ve taksitle satın alıyor. Şu anda kaynağımız yok ki alalım. Bunlar kira değil yani burada algıyı bir düzeltelim. Bu şehir hastaneleri taksitle bizim oluyor. Ve Türkiye'ye 42 bin yatak ilave etmiş olacağız. Vatandaşımızın hak ettiği, layık olduğu, yüksek standartta sağlık hizmeti alabileceği mekanları üretmek için önümüzde iki yol vardı. Kendi vergilerimizle yapabilirdik, yapabildiğimizi yapıyoruz zaten, normal devlet hastanelerini yapıyoruz." diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!