Rum lider masaya geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Rum lider masaya geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 08:45

Rum lider Nikos Anastasiadis’in liderler görüşmesini iptal etmesinin ardından müzakere sürecinin kaldığı yerden devam etmesi için başlatılan diplomatik girişimler sonuç verdi.

Haberin Devamı

Rum hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Anastasiadis’in Kıbrıs müzakerelerine devam etmeye ve görüşmeleri hızlandırmaya hazır olduğu bildirildi. Anastasiadis, İstanbul’da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi yemeğine KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da katılması nedeniyle görüşmeleri askıya almıştı.

Açıklama, Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından geldi. Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Japonya’daki temasları sırasında Anastasiadis’i arayan Ban, İstanbul’da yaşanan olaya değinerek, BM’nin Kıbrıs konusundaki politikasının değişmediğini belirtti. “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin BM üyesi olduğunu ifade eden Ban, Özel Danışmanı Espen Barth Eide öncülüğünde devam eden Kıbrıs müzakerelerinin BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları temelinde sürdüğünü kaydetti. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq ise Akıncı ve Ban arasında gerçekleşen görüşmenin “planlanmış ve resmi olmayan bir görüşme” olduğunu belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!