Riskli gebeliğe özel takip

Güncelleme Tarihi:

Riskli gebeliğe özel takip
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 14:41

Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları Bölümü’nden Perinatolog Doç. Dr. Hülya Dede, öncesi ve gebelik sürecinde ortaya çıkan anne rahatsızlıklarının risklere neden olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Riskli riskli gebeliklerle ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Hülya Dede, "Gebelik normal ve doğal bir olmasına rağmen bazı durumlarda anne adayı ve bebek için sıkıntılı bir süreç haline gelebilir. Bunun sebepleri çeşitli olmakla beraber genellikle anne adayının gebelik öncesi dönemde var olan hastalıkları veya gebelik süresince ortaya çıkan sorunlarla sık karşılaşılır. Bu durumda hem annenin hem de karnındaki bebeğin sağlığı hatta hayatı tehdit altında olabilir" diye konuştu.

FARKLI YÖNLERE SAHİP

Gebelik şekeri, yüksek tansiyon, gelişme geriliği, bebeğin su azlığı veya fazlalığı, erken su gelmesi, erken doğum riski, tekrarlayan gebelik kaybı, kalp hastalığı, kan uyuşmazlığı, vajinal kanamalar, ve kist gibi sıkıntıları bulunan annelerde riskli gebelik görüldüğüne dikkat çeken Doç. Dede, bu tür sorunlara sahip olan anne adaylarının mutlaka, ‘Perinatolog’ ade verilen riskli gebelik uzmanlarınca takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Dede, riskli gebelik takibinin, normal takibe göre farklı yönler içerdiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!