Halep'le ilgili kritik gelişme

Güncelleme Tarihi:

Haleple ilgili kritik gelişme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 12:09

Türkiye ve Rusya arasında yarın Halep konusunda bir görüşme yapılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Suriye'de rejim güçlerinin, muhaliflerin çekildiği tüm bölgelerde kontrolü tamamen sağlamasının ardından Türkiye ve Rusya'dan önemli bir hamle geldi.

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye ve Rusya arasında yarın Halep konusunda bir görüşme yapılacağını açıkladı. Türk yetkili, görüşmede, Halep'teki muhaliflerin ve sivillerin kentten tahliye edilebilmesi için koridor açılması olasılığının ele alınacağını söyledi.

Yetkili, Halep'teki taraflar arasında ateşkes sağlanmasına dair konunun da görüşüleceğini belirtti.

İsmi açıklanmayan yetkili, "Muhalif ve siviller için koridor açılarak bu insanların tahliye edilmesi için çabalar sürüyor. Ancak henüz bu konuda bir anlaşmaya varılmadı" dedi.

Yetkili, Türkiye'nin, muhaliflerin Halep'ten çıkmasına yardımcı olmak için ABD'nin yanı sıra AB, İran ve Körfez ülkeleriyle de görüşmeler gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

BM ENDİŞELİ

Haberin Devamı

Halep'teki son gelişmeler üzerine Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcüsü Stephan Dujarric, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un kentte çok sayıda sivile yönelik zulüm gerçekleştirildiğine dair henüz doğrulanmamış raporlardan dolayı endişe duyduğunu söylemişti.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!