Rehberlik yönetmeliği onaya sunulacak

Güncelleme Tarihi:

Rehberlik yönetmeliği onaya sunulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 23:45

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmenliği üzerinde çalışıldığını ve önümüzdeki günlerde onaya sunulacağını duyurdu. Tekin, basında yönetmelik hakkında çıkan haberlerin rehber öğretmenleri yanlış bilgilendirdiğini belirterek, Twitter’dan özetle şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Bakanlığımız bütün öğretmenlerimizin en verimli çalışabilecekleri ortamları oluşturabilmek için yoğun mesai içinde. Bütün öğretmenlerimiz bizim için ikame edilmesi imkânsız katkılar veriyor. Hepsine müteşekkiriz. Yasal düzenlemelerimiz asla bu çalışma ortamını bozucu olamaz. Tersine huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizi bütün yönleriyle ele alan, bilgi düzeyleri kadar ahlak ve kişilik gelişimlerini önemseyen bir eğitim vazgeçilmezimiz. Rehber öğretmenlerimizle ilgili yönetmeliğimiz bütün paydaşlarımızın ve öğretmenlerimizin görüşü alınarak hazırlandı. Son halini önümüzdeki günlerde yine öğretmenlerimiz ve paydaşlarımızla tartıştıktan sonra onaya sunacağız. Amacımız öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren etkin ve çağdaş bir rehberlik sistemi oluşturmak.”

NE OLMUŞTU?
Bazı eğitimciler, MEB’in rehberlik yönetmenliğinin değiştirilmesi yönünde bir hazırlık içinde olduğunu belirterek, bunu eleştirmişti. Eğitimciler, yeni düzenlemeyle rehberlik ve psikolojik danışmanların haftalık çalışma sürelerinin artacağını, başka branşlardan bu alan için atamaların önünün açılacağını, danışmanların okulda nöbetçi olacağı ve bu nedenle öğrencilerin güven duygularının sarsılabileceğini iddia ederek, okullarda PDR hizmetlerinin büyük bir darbe alacağını savunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!