PYD’ye terör diyor liderini Ankara’da ağırlıyor

Güncelleme Tarihi:

PYD’ye terör diyor liderini Ankara’da ağırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 21:17

CHP’DE, 35.Olağan Kurultay’ın ardından dün tolanan ilk MYK’da 1 Kasım seçimlerinin ardından dile getirilen ‘değişim ve yenilenme’ için yol haritası konuşuldu.

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’ya, “Zor bir çalışma süreci bizi bekliyor. Uyum ve sevgi içinde çalışırsak her türlü zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Halkla daha çok temas edin” dediği öğrenildi.

Parti Sözcüsü sıfatıyla ilk basın açıklamasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke gazetecilerin Suriye Konferansı’nda PYD’nin dolaylı yoldan masada olacağı iddialarının sorulması üzerine şöyle dedi:

“Kırmızı çizgiler ifade eden hükümetin herhangi renkte bir çizgisi olmadığını görmüş oluyoruz. CHP’nin pozisyonu çok net. Biz bölgede savaşın sonlandırılacağı her türlü adıma destek vereceğimizi baştan beri söylüyoruz. Eğer PYD’yi terör örgütü olarak ilan ediyorsa bir hükümet, o zaman o örgütün başkanını Ankara’ya davet edip, muhatap almak, teröre yataklık etmek değil midir? Bu soruya yanıt vermekle mükellef olan iktidardır. Masanın etrafına kimlerin oturduğunun değil, savaşın sonlandırılmasının önemli olduğunu vurgulamış olmakla birlikte, Türkmenlerin o masada olması gerekliliğinin de altını çizmek istiyorum. Bizim hükümetten beklediğimiz Türkmenlerin masaya oturmasını ve güçlü bir şekilde Türkiye’nin de orada yer almasını sağlamasıdır.”

BAKMADAN GEÇME!