Proje nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Proje nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 22:34

Proje okullarda sekiz yılını dolduran öğretmenlerin tayin edilmesine yönelik tepkiler sürerken dün Kadıköy Anadolu Lisesi velileri okul önünde nöbete başladı. Veliler, proje okul uygulaması geri çekilene kadar nöbete devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kadıköy Anadolu Lisesi önünde geçen hafta cuma günü geniş katılımlı bir oturma eylemi düzenleyen veliler, dün de aralarında köklü liselerin de bulunduğu 155 kurumun özel bir statüye alındığı ‘proje okul’ uygulamasına karşı nöbet tutmaya başladı. Lisenin kapısında ve çevresinde sabah saatlerinde en az bir veli veya mezun nöbet tutacak. Veliler ders saati bitimi olan 15.15’e kadar bekleyecek. Geçen cuma alınan karara göre, proje okul uygulaması geri çekilene kadar nöbet devam edecek.

LİSE ÖNÜNDE POLİS İDDİASI

Öte yandan dün sabah erken saatte Kadıköy Anadolu Lisesi’nin önüne, elinde ağır silahlar olan polis ekiplerinin geldiği belirtildi. Okul Müdürü Halit Cittır ise “Ben polisleri çağırmadım. Gece sosyal medyada lise çevresinde bir gösteri olacağı bilgisi gelmiş sanırım. Bu nedenle güvenlik amacıyla gelmişler” dedi.
Nöbet için okula gelen ve adının açıklanmasını istemeyen bir veli, “Okulumuzda eğitim hâlâ aksamalarla devam ediyor. Bizler çağdaş, nitelikli eğitim yapılana kadar bu olayı takip edeceğiz. Öğretmenlerimizin, okulumuzun ve öğrencilerimizin yarattığı başarılı performansın kesintiye uğramadan sürmesini istiyoruz. Bunu temin edene kadar her mecrada çabamızı sürdüreceğiz. İsteğimiz, proje okul uygulamasının acilen geri çekilmesi. Bu amaçla okulda nöbet tutuyoruz. Okulumuzda silahlı polis olmasını gerektirecek hiçbir sebep yok. Burası bir eğitim yuvası” diye konuştu. Nöbet tutan başka bir veli de, “Proje okul denilen garabetin bitmesi için buradayız. Bu (dün) sabah okula polis geldiğini öğrendim. Çok şaşırdım ve üzüldüm. 2016’da silahlı güvenlik güçlerinin okula gelmesinden endişe duydum. Çocuklar, velilerden mi korunuyor? Öğrenciler ve veliler bu uygulamadan çok rahatsız. Bu eyleme her gün devam edilecek” görüşünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!