Pazar günü yer gök caz!

Güncelleme Tarihi:

Pazar günü yer gök caz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 16:10

30 Nisan Uluslararası Caz Günü ilgi çekici etkinliklerle kutlanıyor. Altı ayrı mekândaki Garanti Caz Yeşili konserlerini takip edebilir, Yeldeğirmeni’nde caz dolu bir bahar günü geçirebilirsiniz. Ankara’da ise cumartesi akşamı Karayipler esintisi var...

Haberin Devamı

Garanti Caz Yeşili programı
Zorlu PSM Amfi: Uluslararası Dünya Caz Günü, 16.00’da Ülkü Aybala Sunat’ın, ardından 17.30’da Elif Çağlar’ın Zorlu PSM Amfi’deki ücretsiz konserleriyle açılacak.

Babylon:
Sarp Maden, Volkan Öktem ve Alp Ersönmez’den oluşan modern caz üçlüsü MadenÖktemErsönmez, pazar akşamı Colin Stetson’ın performansı öncesi Babylon’da. Üçlü 20.30’da sahneyi ‘multi-enstrümantalist’ Colin Stetson’a bırakacak.

garajistanbul: Caz rock topluluğu Get The Blessing, 21.30’da garajistanbul’da İstanbullularla buluşacak.

Nardiss Jazz Club: Ritm gitar, solo gitar, kontrbas, soprano saksofon ve vokalden oluşan Flapper Swing 21.30’da Nardiss sahnesinde olacak. İzleyicileri 1920’lerin ve 30’ların caz gecelerine götürecek olan ekibin bir de konuğu var: Swing dünyasının önemli klarinetçilerinden Fin Antti Sarpila.

UNIQ İstanbul: Caz tarihinin önemli vokallerinden Ella Fitzgerald’ın 100. yaş gününün dünya çapındaki kutlamalarının Türkiye ayağında Ece Göksu pazar akşamı 20.00’de Uniq Hall’de sahne alacak.

Salon İKSV: Danimarkalı kontrbas ve bas gitarist Jasper Høiby son projesi Fellow Creatures ile saat 20.00’de Salon İKSV’de.

Yeldeğirmeni’nde ‘caz baharı’
‘Karşı yaka’da caz günü sokak festivali tadında kutlanıyor. Kadıköy’ün tarihi semtinde düzenlenen Yeldeğirmeni Caz Baharı kapsamında konserler, fotoğraf sergisi, DJ performansları, brunch ve yemek içeren bir program var. Caz Günü sabah 11.00’de No 39’da ‘DJ Barthez’ eşliğindeki brunch ile başlayacak. 15.00-19.30 arasında Bitro Coffee, TheDuo’nun akustik performansına sahne olacak. 13.00’te The Badau’da ‘Jazz In Town by Orçun Kaya’ başlıklı caz fotoğrafları sergisi açılacak. 19.30-21.30 aralığında ise Baturay Yarkın Trio feat. İpek Göztepe konseri Hangart’ta izlenebilecek. ‘Caz Baharı’ 21.00’de Kabalık’ta düzenlenecek ‘Cazcı Balık’ konseptli yemek ile son bulacak.

Karayipler’in ruhu Ankara’da

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca düzenlenen 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde Grammy’li Nicholas Payton ve Üçlüsü, Karayipler’in müzik ruhunu Ankara’ya getiriyor. Trompet ustası Payton’a basta Vicente Archer, davulda Joe Dyson eşlik edecek. Nicholas Payton Afro Caribbean Mixtape Project yarın 21.00’de MEB Şûra Salonu’nda...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!