Paris Büyükelçisi Musa: Vatandaş olanlar oyunu kullanmalı

Güncelleme Tarihi:

Paris Büyükelçisi Musa: Vatandaş olanlar oyunu kullanmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2017 10:45

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Fransa’da faaliyet gösteren Türk dernekleriyle bir araya geldi. Paris Başkonsolosluğunda yapılan görüşmeye Yıldız’ın yanı sıra Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu ve çok sayıda dernek temsilcisi katıldı.

Haberin Devamı

 

TOPLANTIDA konuşan Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, eğitim, siyaset ve sosyal hayata katılım konusunda Türk toplumuna çağrıda bulunarak, özellikle çocukların yüksek öğrenimlerini tamamlamalarının önemine dikkati çekti. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri için yüksek katılım çağrısı yapan Büyükelçi Musa, çifte vatandaş olan Türklerin sandığa gitmeleri gerektiğini söyledi. Büyükelçi, Fransa’da yaşayan Türk toplumu içinde birlik ve beraberliğin çok önemli bir husus olduğunu vurguladı.

MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız da 5 aydır bu görevde bulunduğunu ancak diplomatlıktan geldiği için yurt dışındaki vatandaşların ihtiyaçlarının farkında olduğunu belirtti. Yıldız, özellikle son yıllarda Ortadoğu’daki çatışmaların Türkiye’nin üzerine maddi ve manevi ciddi yük bindirdiğini ancak Suriye’de Türkiye’nin çabalarıyla varılan ateşkes sonrasında bu yükün azalacağına inandığını kaydetti. Türkiye’nin hem içeride hem de dışarıda terör örgütleriyle mücadelesine devam ettiğini anlatan Yıldız, El Bab’daki operasyonun da her şeye rağmen ara vermeden sürdürüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Yıldız, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ciddi kayıplar yaşandığını, ortada ders çıkarılması gerekilen bir tablo olduğunu belirtti. Türkiye’nin gündemindeki diğer mesele olan anayasa değişikliğine de değinen Yıldız, nisan ayında buna ilişkin bir referandum yapma niyetinde olduklarını yineledi. Yıldız, Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle iki ülke arasındaki işbirliğinin yeni dönemde de artarak devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!