‘Oy toplamak çay toplamaya benzemez’

Güncelleme Tarihi:

‘Oy toplamak çay toplamaya benzemez’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 22:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, halkoylamasının iptali başvurularını reddeden YSK’ya tepki göstererek “Çabamız 49 milyonun hukukunu, hakkını koruma çabasıdır.

Haberin Devamı

Bu çabayı birileri anlamayabilir, Sayın YSK Başkanı da anlamayabilir. Çay toplama, oy toplamayla aynı şey değildir. Oy toplama, çay toplamaya benzemez” dedi. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, YSK’nın, ‘sayfalarca gerekçe uydurmaya çalıştığını’ savunan Tezcan özetle şunları söyledi:

YSK millet adına görev yapar

“Yasa koyucu bir bütün halinde seçimlerin nasıl güvenli yapılacağını düzenlemiş. O maddelerin içinden bir maddesini çekerseniz, duvarın içinden bir tuğlayı çekmiş gibi olursunuz ve duvar yıkılır. Yani seçim güvenliği yıkılır. Yargısal niteliği olan bir kurum olan YSK, çay bahçesi değil. Herkes görevini yaparken nerede, nasıl ve kim adına bulunduğunu bilecektir. YSK millet adına görev yapar, kendilerini elinden tutup çay toplamaya götürenler adına görev yapmazlar. Muhalif üye hariç, YSK’nın, kanunu bilmediği için tam kanunsuzluğun anlamını da bilmediğini görüyoruz. Hukuk yollarının tümünü deneyeceğiz. BM Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi çerçevesinde de başvuru imkânımızın olduğu düşünceleri var. Bunları değerlendiriyoruz. Bu meseleyi bütün hukuk alanlarında takip edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!