Otizmlilerin eğitimi için yeni proje

Güncelleme Tarihi:

Otizmlilerin eğitimi için yeni proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:55

Otizmde farkındalık oluşturarak, 14-18 yaş arası otizmli gençlerin özel, devlet ve meslek liselerinde yaşıtlarıyla sanat ve terapi yoluyla kaynaştırılmasını sağlamak amacıyla proje başlatıldı.

Haberin Devamı

Otizmde farkındalık oluşturmak için yeni bir proje geliştirildi. Bakırköy Oğuzkaan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Galip Çağatay, gönüllülerin de desteğini alarak ‘Çok Nota Tek Yürek’ projesini hayata geçirdi. Otizmli çocukların, iyi bir eğitimle toplumla bütünleşmelerinin sağlanabileceğini belirten Galip Çağatay, “Otizmli öğrenciler zihinsel engelli değil. Tam aksine algılamaları son derece yüksek. Bu çocukların kuvvetli bir algılama düzeyleri var. Özellikle bireysel çalışmalarda çabuk kavrıyor ve öğreniyorlar. Ancak bu eğitim süreci uzun sürüyor ve sabır gerektiriyor. Böyle etkinlikler otizmli öğrencilerin sosyal hayata uyumunu sağlıyor” dedi.

Otizme dikkat çekmek, farkındalık yaratmak isteyen Galip Çağatay, sözü ve müziği kendisine ait olan ‘Melekler Korusun Seni’ adlı parçasına da klip çekti. Çağatay’a klipte meslektaşı olan Müzik Öğretmeni Eda Berker eşlik etti. Aranjörlüğünü Suat Sakarya’nın yaptığı ‘Melekler Korusun Seni’ klibinin yönetmenliğini de Gürcan Keltek üstlendi. Klip, 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık gününde yayında olacak.

Haberin Devamı

Otizmde erken tanının çok önemli olduğuna dikkat çeken Otizm Federasyonu Başkanı Veysel Şahin, “Bunun için en büyük görev aileye düşüyor. Özellikle anne-babanın bebeğini ikinci aydan itibaren çok iyi izleyip, onun belirtilerini taşıyıp taşımadığını araştırması gerekiyor. En önemlisi de göz teması. Bebek başta annesi olmak üzere karşısındaki kişiyle göz teması kurmaz. Gözleriyle bir şeyi takip etmez, seslere tepki vermez” dedi.

Projeyi destekleyen kuruluşlar arasında; Türkiye Otizm Federasyonu, Otizm Merkezi Derneği, Oğuzkaan Koleji, Üsküdar Üniversitesi, Bakırköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Sır Müzik Prodüksiyon ve KRAL TV var.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!