Son dakika haberi: Nusaybin'de 42 PKK'lı terörist böyle teslim oldu...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Nusaybinde 42 PKKlı terörist böyle teslim oldu...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 14:16

Mardin'den az önce bir son dakika haberi geldi... Mardin'de bugün 10’u kadın 42 PKK’lı terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanlar arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. Önceki gün de 25 terörist teslim olmuştu. Teslim olan teröristler yapılan üst aramasının ardından götürüldükleri Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, PKK’nın kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, bombalı tuzakların temizlenmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin ’Atmaca-1’ operasyonları sürüyor. İlçede bugüne kadar 437 PKK’lı etkisiz hale getirirken, 400 barikat kaldırıldı, 35 çukur kapatıldı, 1024 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Haberin Devamı

Nusaybin’de önceki gün 25 PKK’lının teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonlarını Fırat ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK’lılara sık sık ’teslim olun’ çağrıları yapıldı. Çağrılar üzerine Fırat ve Yenişehir mahallelerinde toplam 42 PKK’lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

"ÖNDEKİ İKİ KİŞİ HARİÇ DİĞERLERİ YERE YATSIN"

Teröristlerin teslim olması sırasında asker "Öndeki iki kişi hariç, yaralının yanındaki iki kişi hariç diğerleri yere yat, yüzü koyun. Kafanı kaldırma" diye anons yaptı. 10’u kadın olan bu teröristler arasında yaralıların da bulunduğu belirtildi. Teslim olan teröristlerden 10'unun yaralı olduğu ve güvenlik güçleri tarafından yapılan üst aramasının ardından götürüldükleri Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındıkları kaydedildi.Nusaybin'de önceki gün de 25 terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştu. 

Haberin Devamı

DİĞER PKK’LILARIN TESLİM OLMALARI İÇİN ANONSLAR YAPILIYOR 

Mardin Nusaybin ilçesinde önceki gün 25 ve bugün 42 PKK’lı teröristin teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonların sürdüğü bölgede diğer PKK’lı teröristlerin teslim olması için zırhlı araçlardan anonslar yaptı.

TESLİM OLAN 42 PKK’LININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ 

Bugün Nusaybin’de teslim olan 10’u kadın 42 PKK’lı teröristin teslim olurken çekilen görüntüleri bölgedeki askeri kaynaklar tarafından paylaşıldı.

’BÖLGEDEN ÇEKİLDİK’ TAKTİĞİ 

Bölgeki askeri kaynaklar, operasyon bölgesinde sıkışan PKK’lı teröristlerin çıkışını kolaylaştırmak maksadıyla örgütün ’teröristlerin bölgeden çekildiği, bundan sonra operasyon sahasında kalanların sivil olduğu’ yönünde yanıltıcı açıklamalar yaptığını söylüyor. 

KIRSALDAN GELENLERE KARŞI ÇIKARAK TESLİM OLDULAR

42 PKK’lı teröristin, 4 mahallenin üst düzey gençlik örgütlenmesi sorumlularından aldıkları talimatlar doğrultusunda güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu ve halen işlemlerinin devam ettiği belirtildi.  4 mahallenin üst düzey sözde sorumlularında olduğu 42 PKK’lı teröristin kendi aralarında kırsaldan gelenlerden bağımsız olarak karşı çıkarak anlaşıp topluca teslim oldukları ifade edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!