Önce El Bab sonra Münbiç

Güncelleme Tarihi:

Önce El Bab sonra Münbiç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 23:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Halep ile ilgili şu anda sorunu olmadığını ancak Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoruna rıza gösterilmeyeceğini belirtti. Fırat Kalkanı’nda bir sonraki hedefin DEAŞ’ın elindeki El Bab olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, “En kısa sürede Münbiç’i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Suriye’de Türkiye sınırının altından bir Kürt koridoruna izin verilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki 29. Muhtarlar Toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

MÜSLÜMAN KANI AKIYOR:  “Musul’daki, Kerkük’teki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Irak’ın göz göre göre bir mezhep savaşına itilmesine rıza göstermeyeceğiz... DEAŞ bahanesiyle bölgede 10 yılı aşkın süredir Müslüman kanı dökenlerin şimdi aynı işi başka örgütler eliyle yürütmesini istemiyoruz.

TIRNAKLARINI SÖKERİZ:  DEAŞ operasyonunda yer alan ülkelere bize çıkartılan engeller niçin çıkartılmıyor? Onlar binlerce km öteden gelip Irak’ta, Suriye’de söz sahibi olacak, Türkiye ise sınırdaşlarında böyle bir mücadele söz sahibi olmayacak. Böyle bir şey olabilir mi? Yok öyle yağma. Bu tezgâh eski Türkiye’de işleyebilirdi, ama bugünkü Türkiye’nin böyle bir durumu kabul edebilmesi mümkün değildir... Bize dost elini uzatan herkesin elini tutarız. Bize pençesini çıkartanların tırnaklarını sökmekten de çekinmeyiz.

Haberin Devamı

HALEP’TE İTİRAZIMIZ VAR: Terör örgütü PYD-YPG ona karşı da gerekli mücadele nerede karşımıza çıkarsa o da veriliyor. Şimdi El Bab’dan Münbiç’e doğru bizim Halep’le ilgili şu anda bir sorunumuz yok. Ama Halep’le ilgili itirazlarımız var bunu da muhataplarımıza söylüyoruz. Bunu Sayın Putin’le de görüştüm, dedim. Halep’te terör grupları bu terör gruplarına karşı müşterek mücadeleyi verelim. Ama Halep Haleplilerindir. Halep’in üzerinde bir hesaba girmek doğru olmaz.”

PYD’DEN TEMİZLEYECEĞİZ: Türkiye, Irak’ta ve Suriye’de yaşanan her gelişmenin içinde mutlaka yer alacaktır. Suriye’de varız. ÖSO mensuplarıyla birlikte Cerablus’tan başladık, Rai’den, Dabık’a kadar indik, şimdi sırada El Bab var. Birileri ısrarla ÖSO ve Türkiye’yi El Bab’tan uzak tutmaya çalışıyor. Bu çabanın gerisinde sınırlarımız boyunca oluşturulamayan terör koridorunun, biraz aşağıdan da olsa tesis etme amacı var. Biz buna rıza göstermeyeceğiz. Hatta en kısa sürede Münbiç’i (Menbiç) PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız. Ya çıkacaklar, terk edecekler, Fırat’ın ötesine, doğuya gidecekler, gitmedikleri takdirde gereğini yapacağız.

 

Haberin Devamı

AFRİN’DE YPG’YE OPERASYON SİNYALİ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan muhtarlar toplantısında yaptığı açıklamalarda, Suriye’de PKK bağlantılı PYD ve YPG’ye yönelik yeni bir operasyonun da sinyalini verdi. Erdoğan, “Bakınız Kilis’ten Kırıkhan’a doğru uzanan bölgeden ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için gerekirse orayı da terör örgütlerinden temizlemeyi gündemimize aldık, alıyoruz... Şu anda Suriye’de oluşturulmaya çalışılan her terör bölgesi bize yönelik doğrudan bir tehdittir. Bunun adı ister DEAŞ ister PYD ister PKK olsun fark etmez. Türkiye’nin gözünde hepsi de bir an önce kafaları ezilmesi gereken terör örgütleridir” diye konuştu.

KISKACA ALINDI

Haberin Devamı

Hatay’a bağlı Kırıkhan’dan Kilis’e uzanan hattın Suriye tarafında, PYD’nin tek taraflı ilan ettiği Afrin kantonu bulunuyor. Türkiye ait 9 tank geçtiğimiz hafta Hatay üzerinden Suriye’ye geçerek, Afrin’in batı sınırındaki Atme bölgesinde konuşlandırılmıştı. Hâlihazırda Fırat Kalkanı bileşeni ÖSO grupları da Afrin’in doğu sınırındaki stratejik Tel Rıfat kasabasını YPG’den almaya çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!