Oğluna anlattığı masallar kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Oğluna anlattığı masallar kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 10:23

OĞLU Güney'e anlattığı hikayeleri kitaplaştıran Dilge Güney, İzmir'de 7 Mayıs Cumartesi günü 'Hayalbazlar Geçidi' adlı kitabını imzalayacak. Güney, imza gününe çocukların kostümle, büyüklerin ise renkli kıyafetlerle gelmesini istedi. Katılanlar yanlarında oyuncak da getirecek. Oyuncaklar sokak çocukları ile Suriyeli çocuklara verilecek.

Haberin Devamı


8 yaşındaki oğlu Güney'e anlattığı hikayeleri önce 2015 yılında "Muti'nin Maceraları" adlı kitapta toplayan Avukat Dilge Güney'in ikinci kitabı bir ay önce çıktı. Güney, 7 Mayıs Cumartesi günü İzmir Yakın Kitabevi'nde 'Hayalbazlar Geçidi'ni imzalayacak. Çocukların sıkılmaması için imza gününün karnavala dörnüşmesini isteyen Güney, çocukların kostümle, büyüklerin ise renkli kıyafetlerle gelmesini şart koştu. İmza gününe gelen çocuklar yanlarında kullanmadıkları oyuncak ya da okudukları bir kitabı getirecek. Oyuncak ve kitaplar, sokak çocukları ile Suriyeli çocuklara verilecek. Hikayelerinin kurgusunda Türk mitolojik unsurlara da yer veren Güney, şunları söyledi:

Oğluna anlattığı masallar kitap oldu

Haberin Devamı


"Şimdi 8 yaşında olan oğluma anlattığım hikayaler içimde birikti ve artık beni uyutmaz hale geldi. Önce bunlar çizgi film olur mu diye düşüdüm sonra tekniğini öğrendim ve hikaye yazdım. Oğlum Güney'den esinlendim onunla yaşadıklarımızdan onun heyecanları, sevinçleri, hayal kırıklıkları beni yönlendirdi. Çocukların imza gününde eğlenmediklerini gördügüm için onlar için karnaval gibi olsun istedim. Ben kitabımı imzalarken çizer arkadaşım Berna Erözkan da çizim yapacak."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!