GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Sokakta dans eden istakoz görünseniz şaşırmayın

Portekiz’in en renkli deniz festivali bu hafta Cascais kentinde düzenleniyor. Lizbon’un 30 kilometre batısındaki 35 bin nüfuslu sahil kentinin sokakları, deniz temalarıyla süslendi. Hafta boyunca balık, iskakoz, yengeç, karides kostümlü gençler sokaklarda dolaşacak, kent merkezindeki her köşede küçük gruplar konser verecek, halk dans edecek. Akşamları havai fişek gösterileri düzenlenecek. Festas do Mar, kentin balıkçılar kooperatifi tarafından denizin zenginliğini kutlamak, doğaya cömertliği nedeniyle teşekkür etmek için düzenleniyor. Festival 29 Ağustos’ta sona erecek.

En iddialı saman sanatçıları

Dünyanın en büyük saman heykeller geçiti 29 Ağustos’ta Avusturya’nın St. Martin kasabasında düzenlenecek. Salzburg yakınlarındaki küçük kasabada bugünlerde harıl harıl samandan heykeller hazırlanıyor. Kişiler, kulüpler, mahallelerde kurulan ekipler boyu dört metreyi bulan heykellerini, özel tasarımlarını pazar gününe kadar tamamlayacak. 27 Ağustos’ta kabare akşamıyla başlayan, 28 Ağustos’ta folk müziği akşamıyla devam eden LammerTAL (Saman sanatı) festivali, pazar günü saman heykeller geçitine ev sahipliği yapacak. Dev saman heykeller saat 11.00’de at arabaları ya da traktörlerle kasaba merkezinden geçirilecek. Halk yılın en güzel heykelini seçecek. Daha sonra el sanatlarının satıldığı pazar yerinde yerel yiyecekler ikram edilecek, ekipler içki eşliğinde başarılarını kutlayacak. (www.lammertal.info)

Tarihi Yalova Termal yenilendi

Yalova’nın Termal İlçesi’ndeki tarihi Yalova Termal Otel’i restore edildi. Otel, Atatürk’ün Yalova’nın Termal ilçesine geldiği 19 Ağustos’ta kapılarını açtı. Geçmişi yansıtmasına büyük özen gösterilen otelin restorasyon çalışmalarında 300 kişilik özel bir ekip yer aldı. Her oda için hattat ve kalemkarlar hünerlerini sergiledi. 48 odalı otelde, odaların numaraları Atatürk’ün doğum tarihi 1881’le başlayıp 1938’e kadar devam ediyor. 1938 numaralı odanın üzerinde sonsuzluk işareti yazan kapı ise Atatürk’ün ölümsüzlüğünü simgeliyor. Her odada termal suyun verildiği özel jakuziler bulunuyor. Açık alanda bulanan termal havuz ve spor merkezinden oluşan cam piramitin yanı sıra otelin en dikkat çekici yanlarından biri SPA merkezi. SPA merkezinde, 100 metrekarelik bir termal havuz, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu ve masaj merkezi yer alıyor. Gazino binasında 108 kişilik restoran ve yeşillikler içinde bir kafe yer alıyor. Çift kişi standart odada, kahvaltı dahil konaklama ücreti 500 TL. (Tel: 0226 675 78 00)

Saat 24.00’e kadar KLM’den Londra bileti 163 Euro

KLM, Avrupa, Amerika, Uzakdoğu uçuşlarında yüzde 50’ye yakın indirim içeren Mutlu Günler kampanyası başlattı. Kampanya her ay, sadece beş gün sürüyor ve bazı hatlarda 2011 Martı’na kadar olan uçuşları içeriyor. Geçen perşembe başlayan ve bugün saat 24.00’e kadar sürecek ağustos kampanyasında herşey dahil 332 Euro’luk İstanbul - Londra biletleri 162 Euro’dan satışa sunuldu. Madrid ve Stockholm biletleri 167 Euro’ya inerken, Chicago 551 Euro, Philadelphia 609 Euro’dan satılıyor. (www.klm.com)

Yedi gece Mısır-Nil

Geziciyak, 4-11 Eylül’de 7 gece - 8 gün klasik Mısır-Nil seyahati düzenliyor. Tura katılanlar İstanbul’dan Kahire’ye uçacak. Kent turundan sonra, Nil Nehri’nde beş yıldızlı kruvaziyerde dört gece geçirecek. Nehir boyundaki kentlerde günlük turlara çıkacak. Giza Piramitleri, Kahire Müzesi, Citadel, El Khan Khalily görülecek yerler arasında. Tur fiyatları 699 Euro’dan başlıyor. (www.geziciyak.com)

Bayramda Kıbrıs’a yıldız yağacak

Etstur, Şeker Bayramı’na özel Kıbrıs tur alternatiflerini, referandumu da dikkate alarak hazırladı. Üç gece konaklamalı, uçak ve transfer ücretleri dahil satışa sunulan tatil paketleri ünlü sanatçıların konserlerini de içeriyor. Cratos Premium Otel’de 08 Eylül’de Ajda Pekkan, 11 Eylül’de Tarkan, 11 - 12 Eylül’de Suat Ateşdağlı sahneye çıkacak. (2450 TL) Kaya Artemis Resort Hotel’de 11 Eylül gecesi Ebru Gündeş sahne alacak. (1350 TL) Savoy Ottoman Otel’de 9-11 Eylül’de Ebru Aydın, 10 Eylül’de ise Babutsa sahne alacak. (1455 TL) Jasmin Court Hotel’de, 11 Eylül’de Candan Erçetin sahne alacak. (1.730 TL) Malpas Hotel’de 11 Eylül’de Özcan Deniz sahne alacak. (1470 TL) Vuni Palace’ta 9 Eylül’de Ziynet Sali, 11 Eylül’de ise Volkan Konak konser verecek. (1260 TL) www.etstur.com

Aksaz’da hayvanlar yararına caz konseri

Caz şarkıcısı Sibel Köse, 10 Eylül’de Fethiye’deki Aksaz Plaj Klübü’nde özel bir konser verecek. Konserin geliri FETAV ve Hayvanlara Yardım kuruluşu tarafından kent, sahil, deniz ve Fethiye’deki yaban hayatı yararına, denizdeki çevre koşulları ile ilgili bir eğitim programı oluşturmak için kullanılacak. Konser gecesi Taşyaka-Karagözler dolmuşları geç saate kadar servis yapacak. Kulüp saat 19.30’da açılıyor, konser 21.30’da. Öncesinde gösteri yunusları ve çevre kirliliği konularını ele alan bir film gösterilecek. Bilet fiyatları 20 TL. (Tel: 0252 612 33 66)

10. yıl etkinlikleri sürüyor

Doğa Aktiviteleri Grubu Spor Kulübü Derneği, kuruluşunun 10. yılında “10 Ekip, 10 Zirve” projesini başarıyla tamamladı. Kulüp üyeleri proje çerçevesinde aralarında Aladağlar, Erciyes, Süphan’ın da bulunduğu farklı zirvelere tırmandı. Doğa Aktiviteleri Grubu (DAG) dağcılık, kaya tırmanışı, kampçılık ve doğa yürüyüşü başta olmak üzere çeşitli etkinlikler yapıyor, doğa koruma bilincinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. DAG’ın her yıl mart ayında başlattığı eğitimler sonraki yılın şubatında tamamlanıyor; her yeni üyenin doğa sporlarında yetkinleşmesi amaçlanıyor. Kulüpte doğa sporları yarışmalara katılan ve derece alan üst düzey sporcularımız da bulunuyor. DAG, bu yıl içinde çeşitli etkinliklerle 10. yılını kutlamayı sürdürecek.

Sarıkeçililere sadakat yürüyüşü

Sarıkeçililer, Atlas okurlarını ve tüm doğa dostlarını 24-26 Eylül 2010 tarihlerindeki Yörük şenliğine davet ediyor. Sarkeçililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinlik, Konya’nın Taşkent ilçesinin Avşar beldesine bağlı Hanboynu mevkiinde gerçekleştirilecek. Binlerce yıllık bir hayat biçimini yaşatan Sarıkeçililer, bürokratik engeller yüzünden göç yollarında engellerle karşılaşıyor. Şenlik, Sarıkeçililerin sesini duyurmayı, kültürlerini tanıtmayı ve paylaşmayı amaçlıyor. Katılımcılar etkinlik çerçevesinde bizzat birer Yörük olacak, çadır kuracak, çadır yıkacak, birlikte yürüyecek. Temsili göç kapsamında genç müzisyenler bir konser de verecek.
Akdeniz kıyılarıyla yüksek yaylalar arasındaki göçlerini sürdüren Sarıkeçililer hayvancılıkla geçiniyor, doğayla iç içe bir hayat sürüyor. Onların göçünün durması kadim bir bilginin de silinmesine, Anadolu’nun kültürel derinliğinin biraz daha azalmasına yol açacak. Türkiye’nin bu göçü sahiplenmesi, yaşayan bir kültür varlığı olarak koruması büyük önem taşıyor.
Sarıkeçililerin önündeki sorunlardan biri de başlıca geçim kaynakları olan keçilerini kaybetme tehlikesi. Keçiler orman düşmanı olarak görülüyor ve bu tip hayvancılığa sıcak yaklaşılmıyor. Oysa keçi Anadolu doğasının bir parçası, binyıllardır bu topraklarda yaşayan doğal otçul bir canlı. Sarkeçililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, keçilerin orman içinde yerdeki kuru otları yiyerek, filizleri budayarak dip ve etek yangınlarını önlediğinin altını çiziyor.
Sarıkeçili şenliği hakkında bilgi için: sarikecililer@yahoo.com.tr

24 saat oda servisi

Mar Hotel, Bodrum yarımadasının batı ucunda Turgutreis ile Kadıkalesi’nin arasında, Bodrum’a 20 kilometre mesafede. Otelin önünde özel plajı ve iskelesi bulunuyor. 16 adet odası var. Havuz bar ve Plaj bar’da zengin kokteyller ve snack çeşitleri servis ediliyor. Otelde ikisi açık ve biri kapalı olmak üzere üç restoran bulunuyor. Mönüler Ege ve Akdeniz yemeklerinden oluşuyor. Ağustos sonuna kadar çift kişi konaklama ücreti, kahvaltı dahil 180 TL. (www.marhotelbodrum.com)

Her bütçeye göre konaklama

Nişanyan Hotel, İzmir’in Şirince köyünde. Klasik otel havasından uzak bir yer. Tasarımcı eli değmemiş, pahalı aksesuvarları yok. Buna karşılık “otantik” ya da folklorik de değil. Otelin sahipleri sevdikleri dostları adamakıllı bir ev ortamında nasıl ağırlamak isterlerse öyle bir yer yapmaya çalışmışlar. Biraz da kendi hayallerindeki ideal evleri gerçekleştirmek istemişler.
Önce üç tane ev ile başlamışlar. Bunlar 19’cu yüzyıldan kalma eski usul köy evleriymiş, tamir etmişler. Bunları müstakil ev olarak veriyorlar, dört beş kişi kalabiliyor. Bu evlerin üst tarafında köşk diye adlandırılan 3 katlı bir bir bina var. 5 odası var. Bu köşkün arka kısmında da yüzme havuzlu bağ evleri var. Bir de Şirince merkezinde kalan Kilisealtı Pansiyon var. Nişanyan Hotel’in aşağı yukarı her bütçeye hitap eden birimleri var. Yüzme havuzları, restoranları, klimaları var. Ancak müesseselerine TV sokmuyorlar. Köşk kısmındaki standart odalar, kahvaltı dahil 210-240-300 TL arasında değişiyor. 4-5 kişinin kaldığı köy evleri 2 kişi için kahvaltı dahil 360 TL. Bağ evlerinde konaklama kahvaltı dahil iki kişi için 270, 300, 320 Tl arasında değişiyor. Pansiyonda konaklama ise kahvaltı dahil iki kişi 90-120 TL. (www.nisanyan.com)
False