Nakiller durursa ayağa kalkamayacak

Güncelleme Tarihi:

Nakiller durursa ayağa kalkamayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 16:37

Polatlı Sakarya İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi olan ve kas hastalığı nedeniyle kök hücre tedavisi gören 11 yaşındaki Arda Duhan Şentürk, sağlığına kavuşup okuluna dönmek için can atıyor.

Haberin Devamı

Arda’nın belediyede işçi olarak çalışan babası Serkan Şentürk, devlet tarafından karşılanmayan kök hücre naklinin masrafları nedeniyle zor günler yaşıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında Gaziantep Üniversitesi’ Tıp Fakültesi'nde Arda’ya uygulanmaya başlanan nakillerin her biri yaklaşık 10 bir TL’ye mal oluyor. 2 yıl boyunca sürecek nakiller için minik çocuğa en az 24 kez nakil yapılması öngörülüyor.

MADDİ GÜCÜMÜZ KALMADI

Oğlunun tedavisi için yıllardır uğraş verdiklerini belirten baba Serkan Şentürk, "Onun bir an önce ayağa kalkmasını, okuluna gitmesini ve arkadaşlarıyla oynamasını istiyorum. Nakiller için 8 aydır Gaziantep'e gidiyoruz. Her bir nakil 10 bin TL’ye mâl oluyor. Sosyal güvenlik kapsamında olmadığı için maddi gücümüz tükendi, çaresiz kaldık. Tedavi, hastane masrafları da dahil olmak üzere yaklaşık 400 bin TL tutacak. Bize yardım eli uzatacak hayırseverlerin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!