Muhaliflerin kongresi yok hükmünde

Güncelleme Tarihi:

Muhaliflerin kongresi yok hükmünde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 00:07

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP muhaliflerinin 19 Haziran 2016 tarihinde topladığı tüzük kurultayının ve bu kurultayda alınan kararların yok hükmünde olduğunun tespitine karar verdi.

Haberin Devamı

MHP üst kurul delegesi ve MYK Üyesi Cemal Enginyurt’un açtığı dava karara bağlandı. Enginyurt’un avukatı İbrahim Ethem Yiğit, olağanüstü genel kurulun iptalini istedi. Bazı müdahillerin avukatı Feridun Bahşi ve Mustafa Veysel Güldoğan ise olağanüstü genel kurula ilişkin tedbir kararlarının kaldırılmasını ve davanın reddini talep etti.

Sinan Oğan’ın avukatı Kürşat Ergün de kongreye katılan delegelerin noter tarafından tespit edildiğini, alınan kararlar açısından delege iradesinin sabit olduğunu savunarak, “Delege iradesinin sakatlanması dışında hiçbir hal kongrenin iptaline gerekçe oluşturamaz. Bu nedenle davanın reddi gerekir” dedi.

Savunmaların ardından hâkim Fatih Akarasu, 19 Haziran 2016 tarihli kurultayın iptaline, burada alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verdi. Mahkemece verilen 23-24 Haziran 2016 tarihli tedbir kararlarının, karar kesinleşinceye kadar devamına da hükmedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!