Merkel: Papa, beni cesaretlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Papa, beni cesaretlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 11:51

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Papalık Sarayında 40 dakika süren özel bir görüşme yaptı.

Haberin Devamı

VATİKAN’dan yapılan açıklamada, ikilinin görüşmesinin samimi bir ortamda geçtiği belirtildi. Buluşmanın başına ve sonundaki hediyeleşme kısmına tanık olan Alman gazeteciler de, “Papa, Merkel’i, (ABD Başkanı) Donald Trump’ı karşıladığından daha sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı” değerlendirmesinde bulundu.
Vatikanın açıklamasında, liderlerin konuştuğu konular arasında, 7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg’ta yapılacak G20 Zirvesi’yle uluslararası toplumun dikkatini, küresel terör tehdidi, iklim değişikliği, açlık ve yoksullukla mücadeledeki sorumluluğa çekmenin öneminin yer aldığı kaydedildi.

PAPA’DAN KOHL’E ÖVGÜ

Papa’nın ayrıca, önceki gün hayatını kaybeden eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl için Şansöyle Merkel’e taziyelerini ilettiği ve Kohl’ün, Almanya’nın ve Avrupa’nın birliği için usanmadan çalışmış bir lider olduğuna vurgu yaptığı belirtildi. Vatikan’ın ayrıca yaptığı bir açıklamada ise Papa’nın Başbakan Merkel’e gönderdiği yazılı taziye mesajının içeriği paylaşıldı.
“Büyük bir devlet adamı ve kendinden emin bir Avrupalı” diye nilenen Kohl’ün ölümünün kendisini duygulandırdığını ifade eden Papa, yazılı mesajında Kohl’ü, “Almanya ve komşu ülkelerdeki insanların iyiliği için özveri ve ileri görüşlülükle çalıştı” sözleriyle övdü.

Haberin Devamı

BEETHOVEN ALBÜMÜ HEDİYE ETTİ

Görüşmenin ardından Alman gazetecilere açıklama yapan Başbakan Angela Merkel ise “Bu buluşma benim için bir onur ve bir fırsattı” dedi.
Papa ile ikili görüşmelerinde, ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesini de konuştuklarını anlatan Merkel, ev sahipliğini yapacakları G20 Zirvesinde Afrika’ya odaklanacaklarına ilişkin açıklaması ve iklim değişikliğine dair duruşundan dolayı Papa’nın kendisini desteklediğini söyledi.
Alman basınında yer alan haberlere göre Merkel, duvarlar inşa etmek değil, yıkmak istedikleri bir dünyada yaşadıklarını ve çok taraflı olarak birlikte çalışma arzusu taşıdıklarını ifade ederken, Papa’nın, G20 perspektifinde kendisini yoluna devam etmek ve uluslararası anlaşmalar için mücadele etmek konularında cesaretlendirdiğini dile getirdi.
Papa, barış için çabalarından dolayı Merkel’e zeytin dalını betimleyen bir heykelcik ve geçen yıllarda yayımladığı 3 tamimnamesini hediye etti. Merkel de Arjantinli Papa’ya, buraya has bazı tatlılar ve Beethoven’ın albümleri ağırlıklı olmak üzere klasik müzik CD’leri armağan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!