MEB’den ‘Siber Zorbalıkla Mücadele’ oyunu

Güncelleme Tarihi:

MEB’den ‘Siber Zorbalıkla Mücadele’ oyunu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 14:40

Erasmus Plus programı kapsamında hazırlanan, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü’nün de ortağı olduğu ve çalışmalarına 2014 yılında başlanan “Stratejik Ortaklıklar/ KA2” alanındaki Siber Zorbalıkla Mücadele projesi tamamlandı.

Haberin Devamı

Dört hareketlilik kapsamında tamamlanan proje, 9-16 yaş arasındaki çocukların, internet ortamının güvenli kullanımını sağlamayı amaçlayan projenin hedef kitlesi arasında ebeveyn ve öğretmenler de yer alıyor. Proje kapsamında başlatılan literatür taraması ve ihtiyaç analizi doğrultusunda pedagog ve sosyologların da görüşleri alınarak söz konusu hedef gruplar üzerinde olumlu etkisi olacak üç adet çıktı geliştirildi.

Projenin birinci ürünü olan ve mobil uygulaması bulunan “Siber Güvenlik Oyunu”nun, senaryo, grafik ve kodlama çalışmaları Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) tarafından yapıldı. İnternetin güvenli kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlayan bu oyun, EBA markette ve Google markette de yerini aldı.

Öğrenciler daha güvende olacak

Haberin Devamı

Bu uygulama, öğrencilere güvenli internet kullanımını oyun yoluyla aşılamayı hedeflerken siber alemde güvende olmalarını sağlayacak öğütler veriyor. Projenin ikinci ürünü olarak da; öğrenciler için “HandbookforChildrenandTeenagers” adında bir el kitapçığı da hazırlanıp yayınlandı.

Bu kapsamda geliştirilen ve projenin bir diğer çıktısı olan “A GuidebookforParentsand Schools”  ise, ebeveyn ve öğretmenlere yönelik internet ortamının güvenli kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Kitap, konuyla ilgili ebeveyn ve öğretmenlere gerekli tavsiyeleri içindeki aktivitelerle birlikte sunuyor. Esere projenin web sayfasından (becybersafe.org)  e-kitap olarak ulaşılabiliyor. Bu sayede eserin çok uluslu bir platformda pek çok kitleye ulaşması hedefleniyor.

Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen projenin ortakları arasında, İngiltere, Norveç, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs, İspanya ve Portekiz de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!