MEB'de 3 bin 592 iade

Güncelleme Tarihi:

MEBde 3 bin 592 iade
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 01:15

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla açığa alınan öğretmen ve personelle ilgili dün açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Bakanlığımız kadrolarında görev yapan personelden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137’nci maddesi gereğince görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanan 3 bin 592 personelin bugün (dün) itibarıyla görevden uzaklaştırma talebi kaldırılmıştır” denildi. Bu kişiler hakkındaki inceleme ve soruşturmalar sürecek.

İADE SAYISI 10 BİN 18’E ULAŞTI
Bakanlık, 15 Temmuz sonrasında “terör örgütleriyle bağlantılı oldukları” gerekçesiyle açığa aldığı öğretmen ve personelden 6 bin 7’sini 25 Kasım’da; Tunceli’de açığa aldığı 504 öğretmen ve personelden 419’unu ise eylül ayında görevlerine iade etmişti. MEB’de iade edilen öğretmen ve personelin sayısı 10 bin 18’e yükseldi.

‘YANILMA PAYIMIZ YOK DİYORLARDI’
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamuda iadelerin 20 bine yaklaştığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Açığa almalar zaten
usulsüzdü. OHAL şartlarında dahi temel hakları vermek zorundasın. Tamamının göreve iade edilmesini ve soruşturmaların görevleri başındayken yapılmasını istiyoruz. ‘Yanılma payımız yok’ diyorlar, binlerce kişiyi görevlerine iade ediyorlar. Kanayan yara şudur; hâlâ ihraç edilen, açığa alınan suçunu bilmiyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!