Görme engelli öğretmenlere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli öğretmenlere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 17:43

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce engelli öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak için eğitim verilmesi öngörülüyor. Ayrıca Fatih Projesi, Eğitim Bilişim Ağı, dijital içerik geliştirme gibi konularda verilecek eğitimlerin bu öğretmenlere uygun hale getirilmesi düşünülüyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlığın Tevfik İleri Salonu'nda yapılan toplantıda, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü koordinesinde, Eğitimde Görme Engelliler Derneği, Sesli Betimleme Derneği ve bakanlık birimlerinden yetkililerin katılımıyla engelli öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik toplantı gerçekleştirildi.     

Toplantıda, aday öğretmenlerin izlemesi gereken filmlerin sesli betimlenmesi ve alternatiflerine yer verilmesi, aday öğretmenlerin okuması gereken kitapların dijital, sesli veya braille formatında erişebilir hale getirilmesi konuları ele alındı.     

MEB Bilişim Sistemleri (MEBBİS), e-okul gibi sistemlerin ekran okuyucularla kullanımına ihtiyaç duyan görme engelli öğretmenlere eğitim verilmesinin görüşüldüğü toplantıda, Fatih Projesi, Eğitim Bilişim Ağı (EBA), dijital içerik geliştirme, bilgisayar okuryazarlığı gibi konularda verilecek eğitimlerin görme engelli öğretmenlere uygun hale getirilmesi konusu da değerlendirildi.     

Haberin Devamı

Ayrıca, engelli öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim faaliyetlerinin artırılmasıyla ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!