Maviye park edene ceza talimatı

Güncelleme Tarihi:

Maviye park edene ceza talimatı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 14:41

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla, AVM'lerde engelli vatandaşların kullandığı otoparkların diğer araç sahiplerince işgal edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) yapılan başvuru olumlu sonuç verdi.

Haberin Devamı

EGM, 81 valiliğe yolladığı yazıda, AVM'lerde engellilere ayrılmış mavi renkli otopark alanlarını işgal eden araçlara gereken cezai işlemlerin uygulanması talimatını verdi.

KİLİT VE BARİYER TALİMATI

Engelliler için belirlenen alanların sadece engelli vatandaşlarca kullanılması için idari tedbirlerin uygulanması istenen yazıda, "AVM kapalı ve açık otoparklarında engelliler için ayrılmış özel park yerlerine erişim ve yararlanmanın otomatik kilit, bariyer gibi kontrollü şekilde ve sadece hak sahipleri tarafından kullanılması, AVM özel güvenlik ve yönetimlerinin sürece dahil edilmesi ve iç denetimlerinin sağlanması gerekmektedir" denildi. Engelli park yerlerinin erişim ve kullanımının önlenmesi için gerekli yönetsel tedbirlerin öncelikle AVM yönetimlerinin sorumluluğu olduğunun belirtildiği talimat yazısında, belirlenen tedbirlerin de öncelikle ilgili yönetimlerce alınması gerektiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!